בורקס דפי אורז אבל הפעם עם בשר! התוספת המושלמת לאורחה שלכם. אני פחות מתחברת לדפי אורז עם גבינות, לרוב הוא יוצא מושי.
דפי אורז במילוי בשר יוצאים קריספיים וטעימים. אצלנו זה כמעט באופן קבוע בשולחן שישי לצד הבורקס החוסם עורקים של כל השאר.

בורקס דפי אורז במילוי בשר טחון שהיה מוכן לי כבר במקרר, יום אחד הכנתי ממנו בולונז וביום השני טיגנתי שוב בצל והחייתי אותו מחדש. הפעם בתוך דפי אורז. שתדעו לכם הסוד לדפי אורז מושלמים הוא לא להרטיב אותם יותר מידי זמן, פחות מדקה, להוציא ישר ולהניח על מגבת ולספוג את המים למעלה.
אז לבורקס היה לי בשר טחון מוכן, את המתכון שלו אתם יכולים למצוא כאן.
מצרכים-
כ-14 בורקסים
250 גרם בשר טחון
כף שמן זית
בצל
ביצה טרופה
כפית מלח
רבע כפית פלפל שחור
כפית סילאן טבעי
חצי כפית פלפל צ׳ילי גרוס חריף- לא חובה
ביצה
שומשום
אופן ההכנה-
במחבת רחבה שמים בצל עם כפית מלח, ללא שמן ושמים על להבה בינונית. עד שהבצל הופך שקוף, מוסיפים כף שמן זית ומטגנים מעט, מוסיפים את הבשר והתבלינים עד שהבשר מחליף את צבעו. מוסיפים גם את הביצה ומערבבים עד שהביצה מתבשלת ומתקבלים נטיפי ביצה.

מכינים כלי למים, כדי להרטיב את דפי האורז. אני אוהבת להכין שניים, כך אין זמן המתנה לדף הבא שיתרכך. מכניסה שני דפים במקביל וכל פעם שמוציאה אחד מוסיפה כבר את הבא.

מוציאה דף אורז אחד ומניחה על מגבת מטבח נקייה, בעזרת מגבת נוספת סופגת את המים גם מצידו העליון של הדף- חשוב מאוד לספוג את הנוזלים למעלה כך הדף לא יצא מושי אחרי האפייה.
מניחה כף גדושה מהמלית במרכז החלק העליון של דף האורז ומקפלת מעליו את החלק העליון.

לאחר מכן מקפלת את שני צידי הדף

ומגלגלת ליצירת סיגר, כך ממשיכה עד שהמלית נגמרת.
בדרך כלל יוצאים לי 18 בורקסים מחצי קילו בשר טחון.


מסדרת בתבנית שעליה שמתי נייר אפייה, מברישה בביצה טרופה ומפזרת שומשום.

אופה בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, 20-25 דקות, עד שהבורקס משחים.
בתאבון!
אפשר לשמור במקרר ולחמם בתנור.
לכל המתכונים לחץ כאן