אהבתי לפחמימות היא אהבה שאינה תלויה בדבר, אנסה בכל דרך אפשרית להכניס ולשלב אותם בתפריט שלי כאהבת נפשי ובריאותי.
לכן עלה במוחי הרעיון לנסות להכין בצק פילו ביתי, שיהיה מקמח כוסמין ושלא יכיל שמנים צמחיים לא רצויים. לאחר ניסיונות רבים, זה הגיע ובגדול! תכינו קמח ומערוך ויאללה לעבודה! בצק פילו בריא, יש דבר כזה?

בצק פילו ביתי או אם תרצו לקרוא לו בצק פילו בריא דורש מעט עבודה אני לא יכולה לשקר לכם אבל לגמרי שווה את זה! יאללה מתחילים?
מצרכים-
פרווה | 3 בסיסי בצק בגודל תבנית תנור
חצי קילו קמח כוסמין מלא
300 מ״ל מים חמימים
50 מ״ל שמן זית
כפית מלח
להברשה-
6 כפות שמן זית או חמאה מומסת (ואז זה הופך כמובן לחלבי)
אופן ההכנה-
בקערת המיקסר (אפשר גם ללוש בידיים) מערבבים קמח ומלח, מוסיפים את המים והשמן ולשים היטב ליצירת בצק במרקם אחיד.
עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומניחים שעה למנוחה בטמפרטורת החדר.

מחלקים את הבצק ל-15 חתיכות שוות ומכסים את הכדורים במגבת. עובדים אחד אחד, יצאו לנו 3 משטחי בצק שכל אחד מהם יכיל 5 דפים דקים.

מתחילים בראשון, על משטח מקומח מרדדים את הבצק מקמחים והופכים את הבצק בכל רידוד ומקמחים במידת הצורך.

לאחד שרידדנו את הבצק לעלה דק כמעט שקוף נעביר אותו לנייר אפייה, בידיים או בעזרת המערוך.

בעזרת מברשת נבריש במעט שמן זית, נעבור לכדור הבצק הבא.

נרדד היטב ונניח על הבצק שהכנו קודם וגם אותו נמרח בשמן זית, נחזור על הפעולה עם 5 כדורי בצק כך הם יהפכו לבצק אחד.

חזרו על השלבים ליצירת 3 דפי בצק המכילים 5 כדורי בצק כל אחד. הוסיפו מילוי, גבינות, תרד, פטריות, בשר או אפילו תערובת אגוזים ליצירת מאפה מתקתק ותיהנו הברישו בביצה או שמן זית פזרו שומשום אופים כ- 20 דקות על 180 מעלות, תלוי במאפה אותו תבחרו להכין.
אז אני הלכתי על פיציות, או בורקס פיצה או איך שתרצו לקרוא לתענוג הזה המתכון המלא נמצא כאן.

תראו את הדפדוף של הבצק! אני יכולה להתעלף ממראה משגע שכזה!
וכמובן שאפשר ללכת על גרסת הבורקס המשולש, את אותו משטח בצק שהכנו נחתוך לרצועות לאורכו נניח בקצה מלית ונקפל למשלוש.

ואז נקפל, נחתוך ונהדק קצוות עם מזלג.
המלית שאתם רואים בתמונה עשויה מקוטג׳, תרד חלוט, מעט גבינת חמד 5% מגורדת ותבלינים- צ׳ילי גרוס, מלח, פלפל שחור ואגוז מוסקט.


בתאבון!
לכל המתכונים לחץ כאן