שווארמה דג מטריפה, קלה להכנה שעושה הרבה רעש בשולחן!
מומלץ להכין לצד פוקצ׳ה טחינה כדי שיהיה עם מה לנגב. מתחילים?

מצרכים
לשווארמה דג-
חצי קג בורי מפולט ללא עור חתוך לקוביות
5 כפות שמן זית
חצי כפית מלח גס
חצי כפית פלפל שחור גס
זעתר
למוקפץ-
חופן עלי תרד
2 פטריות פורטבלה
4 פטריות שמפיניון
בצל סגול גדול
כף שמן קנולה
כפית דבש
חצי כפית מלח
רבע כפית אגוז מוסקט
מצע טחינה-
חצי כוס טחינה
שליש כוס מים קרים
חצי כפית מלח
אופן ההכנה-
חותכים בצל ופטריות לרצועות, במחבת שמים כף שמן חמניות ומקפיצים תחילה בצל עד שקיפות, מוסיפים פטריות ותרד ומערבבים בעזרת כף עץ. מוסיפים כפית דבש ותבלינים.
את הדג חותכים לקוביות ושמים בקערה, מוסיפים שמן זית מלח ופלפל מערבבים ומניחים ל5 דקות בקערה, מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפיה ואופים ב-180° 20 דקות בדיוק.
מכינים את הטחינה בקערה, מורחים על גבי צלחת ההגשה שכבה אחידה של טחינה מסדרים במרכז את הירקות המוקפצים.

, מניחים עליהם את קוביות הדג ומפזרים זעתר.
מגישים חם לצד פוקצ׳ה טחינה.

לכל המתכונים לחץ כאן
למתכון המלא לפוקצ׳ה טחינה לחץ כאן