קציצות טונה אפויות מהירות וקלות להכנה, בלי יותר מידי מרכיבים. אחלה מנת חלבון שמשדרגת כל ארוחה, כתוספת לירקות או לפחמימה.

אספר לכם את האמת, אני לא אוהבת טונה.. מעולם לא התחברתי למוצר. אבל אספר לכם עוד משהו, מי שעוקב אחריי באינסטגרם יודע שאני בהריון וגם אולי ראה שאני לא מסוגלת להריח עוף אז אני פשוט מנסה למצוא אנטרנטיבות- יותר בשביל אפיק (בעלי) למנות חלבון שלא כוללות עוף. אז הנה מצאתי! קציצות טונה אפויות שממש ממש קל להכין! יאללה מתחילים?
מצרכים-
12 קציצות
2 קופסאות טונה במים (200 גרם לאחר סינון)
2 ביצים
בצל
3 כפות שיבולת שועל דקה
חופן כוסברה
חצי כפית אבקת שום
רבע כפית פלפל שחור
חצי כפית מלח
אופן ההכנה-
מחממים תנור ל- 180 מעלות.
המלצה חמה! אך לא חובה, לאדות את הבצל במחבת לפני. אני שמה במחבת על אש בינונית בצל ומלח בלבד, בלי שמן בלי מים בלי כלום! מחבת טפלון ועליה בצל עם מלח על אש בינונית, לערבב כל הזמן עד שהבצל נהיה שקוף. כשהבצל מתרכך אפשר להוסיף שמן זית ולהזהיב אותו מעט. אך לא חייב אם לא בא לכם, אפשר רק לגרד את הבצל בפומפייה לאחר מכן לסחוט אותו היטב ולהוסיף לתערובת.
בקערה נשים 2 קופאות טונה במים מסוננות היטב, 2 ביצים, בצל, שיבולת שועל, חופן כוסברה קצוצה ותבלינים.

בעזרת הידיים נערבב עד ליצירת עיסה, ממש למעוך עם הידיים כדי הטונה תתפרק לחתיכות קטנות ולא תישאר בגושים.
מהעיסה יוצרים קציצות, לי יצאו 12 קציצות.

מסדרים בתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה, אופים כ-25-30 דקות על 180 מעלות.
לכל דבר יש תחליף…
במקום שיבולת שועל דקה אפשר לשים קמח כוסמין מלא או קמח אחר.

לכל המתכונים לחץ כאן