כל מה שצריך בחיים זה מישהו שיכין לכם פסטה מלאה ברוטב עגבניות. לי יש את בעלי, אפיק, שהוא ללא ספק אלוף הפסטה ואני ממש לא משוחדת. אין בארץ (רק בארץ, כי איטליה זה כבר סיפור אחר) פסטה יותר טעימה מהפסטה שהוא מכין.

אפילו שאני מכינה, את אותו מתכון!!! זה לא יוצא לי כמו שלו.
שלא תטעו, אני מכינה לו את המרכיבים, מקלפת וחותכת שום, חותכת עגבניות ומרתיחה פסטה והוא רק בא לבשל את הרוטב. אי אפשר להסביר את זה, שלו יותר טעים משלי.
פסטה מלאה ברוטב עגבניות, מפנקת כזאת עם מלא פרמז׳ן למעלה.
לא צריך יותר מיזה, אולי איזה כוס יין אבל ממש ממש לא חייב.
יאללה מתחילים?
מצרכים-
חבילת פסטה מקמח דורום מלא
ממליצה על- ברילה מחיטת דורום מלא או גארופאלו
רוטב עגבניות ל-4 מנות
ראש שום
20-25 עגבניות שרי חצויות
שליש כוס שמן זית
כפית מלח
אופן ההכנה-
פורסים את השום לפרוסות ואת העגבניות לחצאים, שמים במחבת קרה שמן זית ושום.
מדליקים אש נמוכה מאוד, שימו לב אנחנו לא רוצים שהשמן יבעבע או יתחמם יתר על המידה לכן שמירה על אש נמוכה במהלך כל הבישול.
שהשום מתחמם מעט, בערך 3-4 דקות מוסיפים את העגבניות.

מכסים לסיר ונותנים לו להתבשל, מערבבים כל 10 דקות לערך ומבשלים כחצי שעה על אש נמוכה. אפיק מועך עגבניה עגבניה בעזרת כף עץ כדי להוציא לה נוזלים ואם בא לו ממש לפנק אותי לקראת הסוף הוא מוציא את הקליפות של העגבניות עם פינצטה גדולה.
לקראת סיום- 10 דקות אחרונות מוסיפים את המלח.

מתאים כרוטב לפסטה או ניוקי, שקשוקה מושקעת ושווה במיוחד או סתם כמטבוחה משודרגת ביותר.

לכל המתכונים לחץ כאן