פיצה ביתית זה תמיד כיף, חם טעים וכשהבצק לא דורש התפחה זה בכלל כיף!
קבלו מתכון לפיצה מבצק המבוסס על גבינה, ללא התפחה.
אז פיצה מבצק כוסמין וגבינה שלא דורשת הרבה מאמץ, טעימה בטירוף והכי הכי טעים שהיא דקה דקה.
מצרכים-
ל-4 פיצות אישיות עגולות או 2 ענקיות
3 כוסות (420 גרם) קמח כוסמין מלא
גביע גבינה לבנה 5%- 250 גרם
2 כפות שמן זית או שמן קנולה
2 ביצים שלמות
1.5 כפיות אבקת אפיה ללא אלומיניום
1 כפית מלח
1/4 כוס חלב או מים
רוטב עגבניות
5-6 עגבניות מגורדות
5 שיני שום כתושות
כפית שטוחה מלח הימלאיה (אפשר להשתמש במלח רגיל)
כוס מים
אופן ההכנה-
לפני הבצק נתחיל ברוטב העגבניות, אפשר גם להשתמש ברוטב פיצה קנוי אני פחות ממליצה.. כי זה פשוט קל.
בסיר שמים את כל מרכיבי הרוטב יחד, תחילה על להבה גבוה עד בעבוע ולאחר מכן 20 דקות על אש נמוכה. למי שאוהב ניתן להוסיף בסוף הבישול תימין, בזיליקום, אורגנו וכו'.
נעבור להכנת הבצק, תחילה נחמם תנור ל-190 מעלות.
מערבבים בקערה את כל חומרי הבצק לפי הסדר הרשום עד שמתקבל בצק אחיד. אם הבצק רטוב מדי, מוסיפים מעט קמח, ואם יבש מדי, מעט מים או חלב. הבצק המוכן צריך להיראות מעט דביק ולא ממש חלק. זכרו שבצק רטוב מבטיח בצק יותר אוורירי בסוף האפייה.

מרדדים את הבצק (או מותחים בידיים) עד לעובי הרצוי לכם. מניחים על התבנית משומנת מעט או מרפדים בנייר אפייה.
אני ממליצה להשתמש בתבנית המיועדת לפיצה, מחוררת בתחתית, אם אין לכם עדיין כזו ואתם אוהבים להכין פיצה בבית- רוצו לקנות!
מורחים רוטב פיצה שבחרתם (ביתי/קנוי) ומפזרים תוספות אהובות עליכם.
אל תתביישו לשים תוספות! אני טיגנתי בצל פרוס לרצועות עד הזהבה הוספתי פטריות ותרד והקפצתי עד ריכוך.. לכל הטוב הזה נוסיף גם גבינה בולגרית 5% בנדיבות.
נכניס לאפייה של 15-20 דקות עד הזהבה ונגיש חם!

והרי לכם פיצה מבצק כוסמין וגבינה ועוד מלא דברים טובים, בתאבון!
לעוד מתכונים לחץ כאן