דלעת ערמונים

דלעת ערמונים אפויה, עם מלית של גבינה לבנה קרה מתובלת. השילוב החם והקר עושה נעים בפה וגורם לכם לא לחכות כל כך הרבה זמן עד שיתקרר.

דלעת ערמונים אף פעם לא הייתה אהובה עליי, לא אשקר לכם. אבל היא אחלה של ירק שיכול לחמם לנו את הבטן ולהוסיף צבע לארוחה שלנו. היא קלילה ומזינה וממש קל להכין אותה. צריך רק לחצות ולאפות, מה שנשאר לכם הוא להכין את הגבינה, כמובן שגם ציזיקי יכול להיות פה מצויין. יאללה מתחילים?

מצרכים-

דלעת ערמונים

כף שמן זית

קורט מלח גס

250 גרם גבינה לבנה 5%

3 גבעולי בצל ירוק

חצי כפית מלח

חצי כפית אבקת שום

רבע כפית פלפל צ׳ילי חריף- לא חובה

אופן ההכנה-

נחמם תנור ל- 180 מעלות, נחצה את הדלעת לשתיים בערך באמצע ננקה את הגרעינים בפנים, נניח את החצאים על תבנית תנור מכוסה נייר אפייה נמרח בשמן זית ונבזוק מלח גס. 
אופים עד השחמה כ-15-20 דקות.

בינתיים נכין את המתבל, אני מאוד אוהבת לשלב חם וקר כך אין לי צורך לחכות שהדלעת תתקרר קצת כדי לאכול אותה. אז נקצוץ בצל ירוק ונערבב גבינה, מלח, אבקת שום, מלח ופלפל צ׳ילי.
אחרי הדלעת משחימה אנו מוציאים אותה, מעבירים לצלחת וממלאים את מרכז הדלעת בגבינה.

בתאבון!!

לכל המתכונים לחץ כאן.

אהבתם את המתכון? שתפו >>

שיתוף ב facebook
שיתוף ב email
שיתוף ב whatsapp
ירקות וסלטים

סלט כרוב ועוף

סלט כרוב ועוף או סלט בריאות של הג׳ירף, סלט קליל, קר וטעים שלא דורש יותר מידי מאמץ

ירקות וסלטים

ספרינג רול

ספרינג רול, דפי אורז במילוי ירקות פריכים רוטב טוב בצד ויש לכם אחלה של מנה קלילה וכייפית.

מתכונים

מרק עוף אסייתי

מרק עוף אסייתי שממלא את הבית בריח של המזרח, מחמם את הלב ועושה נעים בבטן

מתוקים

עוגת בננה

מה עושים עם בננות בשלות? מלא דברים! עוגת בננה היא אחד מבין מיליון האופציות לתמורה טובה לבננות בשלות.

גלילה לראש העמוד