דלעת ערמונים אפויה, עם מלית של גבינה לבנה קרה מתובלת. השילוב החם והקר עושה נעים בפה וגורם לכם לא לחכות כל כך הרבה זמן עד שיתקרר.

דלעת ערמונים אף פעם לא הייתה אהובה עליי, לא אשקר לכם. אבל היא אחלה של ירק שיכול לחמם לנו את הבטן ולהוסיף צבע לארוחה שלנו. היא קלילה ומזינה וממש קל להכין אותה. צריך רק לחצות ולאפות, מה שנשאר לכם הוא להכין את הגבינה, כמובן שגם ציזיקי יכול להיות פה מצויין. יאללה מתחילים?
מצרכים-
דלעת ערמונים
כף שמן זית
קורט מלח גס
250 גרם גבינה לבנה 5%
3 גבעולי בצל ירוק
חצי כפית מלח
חצי כפית אבקת שום
רבע כפית פלפל צ׳ילי חריף- לא חובה
אופן ההכנה-
נחמם תנור ל- 180 מעלות, נחצה את הדלעת לשתיים בערך באמצע ננקה את הגרעינים בפנים, נניח את החצאים על תבנית תנור מכוסה נייר אפייה נמרח בשמן זית ונבזוק מלח גס.
אופים עד השחמה כ-15-20 דקות.

בינתיים נכין את המתבל, אני מאוד אוהבת לשלב חם וקר כך אין לי צורך לחכות שהדלעת תתקרר קצת כדי לאכול אותה. אז נקצוץ בצל ירוק ונערבב גבינה, מלח, אבקת שום, מלח ופלפל צ׳ילי.
אחרי הדלעת משחימה אנו מוציאים אותה, מעבירים לצלחת וממלאים את מרכז הדלעת בגבינה.

בתאבון!!
לכל המתכונים לחץ כאן.