ספירת קלוריות ותיוג מאכלים כמשמינים או מרזים אלו השיטות הקלות והמתישות שלמדנו לעבוד על פיהן, כי רק הן עובדות (אז זהו שלא) כשרוצים לרדת במשקל או לשמור על משקל תקין. למה לא לספור קלוריות או בעצם למה כדאי לנו להבין יותר מה אנחנו אכולים?
אז למה לא לספור קלוריות? כי לדרך הזו יש מחיר, מעבר להתשה ולתסכול, והוא לא מעט פעמים לא שווה את זה, את התוצאה לעיתים רואים מהר אך ההשלכות מגיעות אחרי, לפעמים הרבה אחרי.
אז כמו שאמרתי, או יותר נכון כמו שאני מנסה להעביר- ספירת קלוריות או תיוג מאכלים כמשמענים או מרזים לא בהכרח יכולים להעיד על בריאות- אולי על גרעון קלורי כן, אבל זה לא הכול. לעיתים מאכלים שאנו מתייגים כ-״לא משמינים״ יכולים להרוס לנו את הדיאטה (ואת הגוף) ומנגד, קיימים מאכלים עתירי קלוריות או שומן שיכולים לתרום לדיאטה ולמשקל שלכם מאוד.
כמות הקלוריות (אלה שרובכם מתעקשים לחשב במדויק) חשובה מאוד אך להרכב המזון, זמני הארוחות, הרכב הארוחות, פעילות גופנית, גנטיקה, חיידקי המעיים, איזון הורמונלי ואפילו שעות שינה חשיבות רבה יותר. כל אלו יכולים להשפיע על המשקל שלכם ( הרי לא הגיוני שחברה שלי אוכלת כל היום מה שהיא רוצה ועדיין רזה) מספר הקלוריות במאכלים שונים יכול להיות זהה, אך הערך התזונתי שונה לחלוטין. ההבדל בערכים התזונתיים משפיע על רמת הסוכר בדם, הרעב, האנרגיה והשובע שלכם – גורמים אלו מאוד חשובים ומשפיעים על המשקל, לא פחות מכמות הקלוריות שצרכתם. מובן שאין להתעלם מצריכה קלורית והיא עדיין חשובה, אך התמקדות רק בקלוריות עשויה להרחיק אותנו ממטרה לא פחות חשובה – שמירה על הבריאות שלנו (עודף משקל זה לא בריא!). יש חשיבות לא מבוטלת לבריאות הגוף והנפש לירידה במשקל.
התייחסות נכונה לפחמימות, חלבונים ושומנים במזון שלנו לדעתי רלוונטית וידידותית לנו הרבה יותר. סדר הארוחות ושיוך כל מרכיב מזון לארוחה המתאימה לפי צרכי הגוף ולא לפי מספר קלוריות אליו אני אמורה להגיע בסוף היום יכולים לתת לנו את הפתרון המושלם לחיות בריא, נכון וגם לשמירה על משקל תקין.
לעוד מאמרים לחץ כאן