קרפצ׳יו אנשובי

קרפצ׳יו אנשובי מונח על קולרבי מוחמץ קלות, צנונית וקונפי שום. מנה מרשימה וקלה מאוד להכנה שתכניס טוויסט חדש לשולחן שלכם.

אם כבר שאלתם, אז אני לא אוהבת אנשובי אבל אפיק (בעלי שיבדל) מאוד אוהב (כנ״לֹ לגבי קולרבי- ירק בטעם משחת שיניים) אז החלטתי לרכז לו את כל מה שהוא אוהב במנה אחת שגם ככה אין לי אומץ לטעום ממנה כדי שיהנה, למה לא? אז קרפצ׳יו אנשובי מתחילים?

רק חשוב לי לציין, אנשובי בשמן זית יכול להיות מאוד יקר והאמת לא בצדק. אז שימו לה מאיפה אתם קונים, אני קניתי מהשופרסל ב-10.9ש״ח וראיתי כאלה שעלו 40-45ש״ח וחבל לדעתי, מצרפת לכם קישור כאן

מצרכים-

קולרבי

צנונית

אנשובי בשמן זית

קונפי שום

נבטוטי אפונה

בלסמי מצומצם

שמן זית

לתחמיץ הקולרבי

כף מייפל

כף חומץ תפוחים

מיץ מחצי לימון

כפית שמן זית

חצי כפית מלח

אופן ההכנה-

נתחיל בקונפי שום, לוקחים נייר כסף ומעליו נייר אפייה, שמים במרכז שיני שום קלופות ומכווצים את הנייר מצדיו כדי ליצור קערה ומזלפים לתוכה שמן זית וסוגרים, מכניסים לתנור ל-30 דקות.

פורסים את הקולרבי דק דק בעזרת סכין חדה או בעזרת מנדולינה, הדרך הקלה ביותר לדעתי היא לקלף את הקולרבי ולחתוך אותו לחצי, החיתוך יוצר לנו משטח ישר להניח את הקולרבי על קרש החיתוך וכך יותר נוח לחתוך. פורסים את הקולרבי לפרוסות דקות ככל הניתן ומניחים בקערה. לקערה סוחטים חצי לימון ומוסיפים כף מייפל טבעי, כף חומץ תפוחים, מלח וכפית שמן זית מערבבים היטב ומוודאים שכל פרוסות הקולרבי קיבלו רוטב.

פורסים גם את הצנונית דק ככל הניתן וזהו, נשאר לנו רק לצלחת.

בצלחת בעלת שוליים מעט גבוהים מסדרים את פרוסות הקולרבי במעגלים, מוציאים את האנשובי מהצנצנת ומניחים מעל ביד חופשית, נסדר גם את הצנונית והשום קונפי ונקשט בעיגולים קטנים של חומץ בלסמי. לסיום נקשט בעלים שבחרנו- אתם יכולים להשתמש בנבטי חמנייה, ברוקולי, אפונה או בגדול מה שאתם מוצאים בסופר. מזלפים מעט שמן זית מלמעלה ומגישים.

לכל דבר יש תחליף…

אפשר להחליף את הקולרבי בסלק אדום טרי או מבושל (ואקום) ואפילו בדלעת טרייה, זה יוצא מהמם!

אפשר להחליף את האנשובי בדג נא, או בסלמון מעושן.

לכל המתכונים לחץ כאן

אהבתם את המתכון? שתפו >>

שיתוף ב facebook
שיתוף ב email
שיתוף ב whatsapp
ירקות וסלטים

סלט כרוב ועוף

סלט כרוב ועוף או סלט בריאות של הג׳ירף, סלט קליל, קר וטעים שלא דורש יותר מידי מאמץ

ירקות וסלטים

ספרינג רול

ספרינג רול, דפי אורז במילוי ירקות פריכים רוטב טוב בצד ויש לכם אחלה של מנה קלילה וכייפית.

מתכונים

מרק עוף אסייתי

מרק עוף אסייתי שממלא את הבית בריח של המזרח, מחמם את הלב ועושה נעים בבטן

מתוקים

עוגת בננה

מה עושים עם בננות בשלות? מלא דברים! עוגת בננה היא אחד מבין מיליון האופציות לתמורה טובה לבננות בשלות.

גלילה לראש העמוד