לחם פרנה מקמח כוסמין מלא, הסוד האמיתי בלחם הזה הוא הסיר החשמלי אבל אפשר גם להכין בתנור. מה שבטוח זה שתהיו מאוד מופתעים מהתוצאה המדהימה של הלחם הזה.

לחם פרנה כוסמין מלא
8 לחמים גדולים או 16 קטנים
מצרכים-
קילו קמח כוסמין מלא
כף וחצי שמרים יבשים
שתי כפות סילאן טבעי
שליש כוס שמן זית
½3-3 כוסות מים פושרים
כף מלח
אופן ההכנה-
במיקסר עם וו לישה שמים קמח, שמרים, שמן וסילאן טבעי ומתחילים בלישה איטית. מוסיפים את המים בהדרגה, מוסיפים את המלח יחד עם המים ואחרי שהבצק מתאחד לשים 10 דקות נוספות. מכסים ומניחים במקום חמים לשעתיים התפחה.
לאחר התפחה מכינים חתיכות נייר אפייה, גוזרים כל נייר ל-4 ולאחר מכן מחלקים את הבצק. לשים מעט את הבצק להוצאת אוויר ומחלקים ל-8 או 16 כדורים. מניחים כל כדור על גבי חתיכת נייר אפייה מקומח קלות.
מכסים כל כדור במגבת עד לסיום החלוקה, חוזרים לכדור הראשון ובעזרת הידיים משטחים אותו לצורת פיתה. חוזרים על הפעולה עם כל שאר הכדורים- לא לשכוח להשאיר את שאר הבצק מכוסה תמיד. לאחר מכן בעזרת מערוך מרדדים בעדינות את הפיתות ליצירת פיתה גדולה יותר ומניחים להתפחה קצרה נוספת של 15 דקות. להכנת הפיתות יש שתי דרכים, האחת בתנור- מחממים מראש תנור ל-200 מעלות ומכניסים פיתות ל-12-15 דקות אפייה. עד שהפיתה מתנפחת ונוצר כיס.
הדרך השנייה והטעימה יותר לדעתי היא סיר גריל חשמלי, מכניסים את הבצק לסיר וסוגרים ל-דקה וחצי בלבד, פותחים והופכים לדקה נוספת. מי שמשתמש בסיר צריך לשים לב במיוחד, הפיתות נשרפות מהר מאוד. לכל סיר חום שונה וזה ממש תלוי בסוג ולכן שימו לב לפעמים צריך קצת יותר זמן או קצת פחות.
גם לאחר האפייה מומלץ לכסות מיד במגבת לשמירה על הטריות.

לכל המתכונים לחץ כאן