פריטטה זוהי חביתה עם תוספת- ירקות, גבינות, בשר או פסטה. היא מגיעה אלינו מהמטבח האיטלקי ויש לה המון גרסאות.
בגרסה שלי, קוראים לה חבתידה.

פריטטה בטטה או כמו שאני אוהבת לקרוא לה, חבתידה כי היא גם חביתה וגם פשטידה ביחד. תוכלו להוסיף לה מה שתרצו, להחליף ירקות ולשנות מה שאתם אוהבים הכללים החשובים הם להשאיר ירק אחד בשרני- בטטה, תפוח אדמה, קישוא או זוקיני, זו לא חובה אבל לדעתי זה ממש מוסיף למרקם. וירק עלי אחד, כוסברה, פטרוזיליה, תרד, בצל ירוק או כל ירק אחר שאתם אוהבים ואם בא לכם ריח של חדר אוכל במלון אירופאי הוסיפו פסטרמה ובכלל הפריטטה שלכם בשיא.
הופכים אותה בעזרת צלחת שכמובן קוטרה גדול יותר מזה של המחבת, מניחים את הצלחת הפוכה על המחבת ובזהירות רבה מניחים מגבת על הצלחת והופכים. לאחר מכן מחזירים את החבתידה להמשך בישול, זה פשוט רק מחליקים אותה מהצלחת בחזרה למחבת. יאללה מתחילים?
מצרכים-
4 ביצים
בטטה קטנה או חצי בטטה גדולה
בצל
5-6 פטריות
חופן כוסברה
חצי כפית מלח
מעט- פחות מרבע כפית אגוז מוסקט
רבע כפית פלפל שחור
3 כפות שמן זית
אופן ההכנה-
מגרדים בצל בפומפיה וסוחטים היטב מנוזלים, מעבירים לקערה. מגרדים גם בטטה ומוסיפים לקערה. חותכים פטריות וכוסברה ומוסיפים את הביצים והתבלינים ומערבבים היטב בעזרת מזלג.

במחבת מחממים 3 כפות שמן זית, שהמחבת חמה יוצקים פנימה את הבלילה מטגנים 3-4 דקות. הופכים (אני לא אוהבת שזה מתפרק לכן הופכת עם צלחת- שמים צלחת על המחבת ומחזיקים עם מגבת את הצלחת למחבת והופכים את המחבת)
עכשיו החבתידה בצלחת שהצד המבושל למעלה.
מחליקים את החבתידה בחזרה למחבת וממשיכים לבשל עוד 3-4 דקות.
אוכלים חם!
בתאבון!

לכל המתכונים לחץ כאן