מי לא אוהב פולנטה? איך אפשר לסרב לפחמימה נעימה ונימוחה?
לפניכם פולנטה בגירסה קצת שונה, הרבה יותר קלה ולא עמוסה בשמנת כי אנחנו הרי רוצים לשמור על הבריאות. נשתמש בחמאה במידה מועטה זה לא יזיק לאף אחד.

פולנטה זו תמיד תוספת טעימה, יש מלא אופציות להכין פונלטה חלקם מסובכים מאוד וחלקם קלילים. עם קמח תירס או עם תירס טרי, אני בכלל משתמשת בתירס משקית של סנפרוסט. יאללה מתחילים?
מצרכים-
400 גרם גרעיני תירס
20 גרם חמאה
כפית שטוחה מלח
רבע כפית אגוז מוסקט
רבע כפית פלפל לבן טחון
רבע כוס חלב
פטריות-
כף שמן זית
6-8 פטריות טריות
חצי כפית מחית כמהין- לא חובה
לפני ההסברים קצת המלצות, אני ממליצה להשתמש בגרעיני תירס קפואים של סנפרוסט (זה יוצא בדיוק חצי חבילה) ולא תירס מקופסת שימורים.
במקום מחית כמהין ניתן לצרוב את הפטריות במעט שמן זית ולתבל במעט אגוז מוסקט מלח ופלפל.
אופן ההכנה-
תחילה מבשלים את התירס, שמים את התירס בסיר ומכסים במים עד שהמים עוברים את התירס.

מרתיחים 3-4 דקות מרגע שהמים מבעבעים, מסננים ומשאירים חצי כוס מים ממיי הבישול.
מחזירים את התירס וחצי מכמות המים (רבע כוס) ששמרנו לסיר ומוסיפים חמאה, מערבבים עד שהחמאה נמסה לגמרי ומכבים.

בעזרת בלנדר מוט טוחנים בפולסים את התירס עד לקבלת מחית לא חלקה לגמרי- אם יש צורך מוסיפים את החצי השני של כוס מי הבישול וטוחנים עד לקבלת המרקם הרצוי- ללא גרעיני תירס שלמים.

מתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט מערבבים ומבשלים על אש נמוכה כ-10 דקות.
בנתיים מכינים את הפטריות, חותכים את הפטריות לפרוסות.

במחבת עם כף שמן זית מטגנים קלות על אש בינונית- לא יותר מ-5 דקות.
עכשיו לבחירתכם- אם שמים מחית כמהין, שמים חצי כפית מערבבים ומכבים או שנשתמש בתיבול אגוז מוסקט, מלח ופלפל.

את הפולנטה נעביר לקערה רחבה ומעליה נסדר את הפטריות- אני אוהבת לסדר אותם במרכז בשורה יפה, אפשר לקשט גם בפרמז׳ן מגורד ולהתענג על כל ביס!

לכל המתכונים לחץ כאן