פאי גבינה ופיסטוק, מרשים וטעים במיוחד. תחתית בצק שקדים מלית גבינה ומחית פיסטוק שלא ממש קשה להכין. אפילו לא צריך מיקסר.

פאי גבינה ופיסטוק שלגמרי יגנבו את ההצגה, אם תשקיעו בטופינג תהיה לכם עוגה מושלמת! שימו לב לשברי זכוכית שיצאו לי לגמרי במקרה בעת קרמול פיסטוקים במייפל. יאללה מתחילים?
מצרכים-
קלתית-
תבנית פאי מתפרקת קוטר 28
½2 כוסות קמח שקדים
ביצה
חצי כוס סוכר תמרים (ראו הערות בסוף)
עוגת גבינה פיסטוק-
250 גרם (גביע) גבינה 5%
200 גרם גבינת שמנת 5%
5 כפות מייפל טבעי
2 ביצים
כפית מחית פיסטוק
קרם פיסטוק-
200 גרם גבינת שמנת 5%
3 כפות מייפל טבעי
כף מחית פיסטוק
אופן ההכנה-
מחממים תנור ל- 180 מעלות, במעבד מזון עם להב מתכת מעבדים את כל מצרכי הקלתית, קמח שקדים, סוכר תמרים וביצה עד ליצירת גושי בצק גדולים ואחידים.

מאחדים בעזרת הידיים לגוש בצק אחד, פורשים על משטח העבודה נייר אפייה ובמרכזו מניחים את בצק השקדים, מכסים בנייר אפייה נוסף ומרדדים עיגול בערך בגודל התבנית, כולל השוליים. מסירים את נייר האפייה העליון ומעבירים את הבצק עם נייר האפייה התחתון לתבנית הפאי, מסדרים ומיישרים את הקצוות ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-5 דקות בדיוק.

בינתיים, מכינים את מלית הגבינה, בקערה נשים תחילה את הגבינות והמייפל ונערבב היטב עד שאין גושים, נוסיף מחית פיסטוק ונערבב עד שהבלילה מעט נצבעת ובסיום נוסיף את הביצים.
ניצק את המלית לבסיס הפאי, לאחר שנאפה 5 דקות את בסיס הבצק בלבד נחזור יחד עם מלית הגבינה ל-25 דקות נוספות.

בינתיים, נכין את קרם הפיסטוק, בקערה נערבב היטב את כל המצרכים ליצירת קרם יציב ונעביר לקירור- לפחות לחצי שעה.
בזמן הזה העוגה תצא מהתנור ותתקרר,
לאחר מכן נקשט בקרם הפיסטוק.
אפשר למרוח על כל העוגה, אפשר לזלף בקצוות או כל דרך שבא לכם לקשט את העוגה.
אני השתמשתי בשקית זילוף וקישטתי את מסגרת העוגה.
בתבנית תנור עם נייר אפייה שמתי חצי כוס פיסטוק קלוף וכף מייפל טבעי, אפיתי כ10-12 דקות, ציננתי וגרסתי לאחר מכן.
השתמשתי בהם כקישוט- לא חובה.

הטוויל שאתם רואים בתמונה (העיטורים החומים שעומדים בזוויות), זה המייפל הנוצר בקצוות של הפיסטוקים האפויים.
לכל דבר יש תחליף…
את סוכר תמרים- אפשר להחליף ב-3 כפות מייפל טבעי , סילאן טבעי או אגבה.
לכל המתכונים לחץ כאן