סלט כרובית טרייה עם הפתעות! סלט חמוץ מתוק, מרענן וטעים במיוחד. סלט קל ופשוט כתוספת לארוחה, קליל קייצי וכייפי.

סלט כרובית טרייה בעיניי הוא הסלט המושלם בעל האש, בארוחה שהיא יחסית כבדה הוא נחשב כמרענן רישמי! כולם יעופו עליו ועליכם אני מבטיחה! יאללה מתחילים?
מצרכים-
לסלט
כרובית אחת בינונית
חופן עלי נענע
12-15 ענבים ירוקים או שחורים או חמוציות
חצי פומלית מקולפת
פלפל צ׳ילי אדום טרי
לרוטב
מיץ מלימון אחד
כף שמן זית
כפית חרדל דיז׳ון
3 כפיות חומץ תפוחים
כף מייפל טבעי או אגבה
כפית שטוחה מלח
חופן שקדים פרוסים לקישוט
אופן ההכנה-
תחילה נשרה את הכרובית במים קרים עם חומץ- ככה אימא שלי לימדה אותי, כדי לנקות את הכרובית מחרקים מבלי להרתיח אותה אנחנו משרים אותה במים קרים עם חומץ. כמובן שזה לא חובה.
מפרידים את הכרובית לפרחים, שמים בקערה ומכסים במים קרים, מוסיפים 2 כפות חומץ ומניחים למספר דקות.

בינתיים, נפריד את הנענע מהגבעול ונקצוץ. נקלף את הפומלית- אפשר להחליף באגס או תפוח ירוק אבל אם זו העונה אל תוותרו על פומלית! את הענבים נפרוס לטבעות, כל ענב כ-5 טבעות ואת פלפל הצ׳ילי גם כן נפרוס לטבעות.
חוזרים לכרובית, שוטפים היטב בהרבה מים קרים מורידים את הגבעול העבה ופורסים דק. שמים הכול בקערה ומכינים את הרוטב.
אני ממליצה להשתמש בצנצנת עם מכסה שאפשר לשקשק טוב טוב, שמים את כל המרכיבים- לימון, זמן זית, חרדל, חומץ, מייפל ומלח סוגרים- מוודאים סגירה ומנערים.
שופכים את הרוטב על הכרובית ושאר החברים מערבבים היטב ומקשטים בשקדים- ובתאבון!

לכל המתכונים לחץ כאן