מרק בצל

מרק בצל עשיר ומטריף, מושלם לערב חורפי שיעשה ריח משוגע בכל הבית. קל להכנה אך דורש סבלנות.

מרק בצל זה אחד המרקים שהכי פחדתי להכין, תמיד נראה לי מסובך ולא באמת שווה את העבודה עד שאפיק (בעלי) ביקש שאכין לו מרק בצל.. אז הכנתי והתאהבתי!

המרק יחסית קל מאוד להכנה אבל דורש קצת התעסקות, למשל הכנת ציר ירקות או עוף. לדעתי ללא ציר חסר עומק למרק וזה מאוד פשוט להכין ציר לכן זה ממש שווה את זה. אפשר להכין ציר עוף או ציר ירקות אפילו משאריות עוף שיש לכם במקרר אם יש, אפשר לשים חזה עוף או כל חלק אחר- תמיד כדאי שיהיה בו עצמות אבל לא חייב. אם אתם קונים במיוחד אז עדיף שתקנו כנפיים או גרון לציר. אם בא לכם בלי עוף פשוט שימו מה שיש לכם במקרר- גזר, שורש פיטרוזיליה, גבעולי סלרי, בצל, שום או כל ירק אחר שמתאים למרק ותרצו להוסיף. הביאו את הירקות לרתיחה בשלו כחצי שעה ויש לכם את זה! סננו את המרק לציר וזהו! אגב, אפשר גם לקנות ציר אבל זה דיי פשוט וקנוי מכיל רכיבים שלא היינו שמים אם היינו מכינים בעצמנו אז עזבו. יאללה מתחילים?

מצרכים-

5 בצלים לבנים גדולים חתוכים לחצי ירח

3 בצלים סגולים גדולים חתוכים לחצי ירח

30 גרם חמאה או שמן זית

3 כפות קמח כוסמין מלא

2 שיני שום כתושות

כפית מלח

כפית פלפל שחור

כוס יין לבן- לבישול עדיף יבש או חצי יבש

ליטר וחצי ציר עוף (ראו הערות בהתחלה)

לצנימים- לא חובה

לחם כל שהוא שיש לכם בבית- 3 פרוסות לחם פרוס, פוקצ׳ה כוסמין, 2 פיתות כוסמין

60 גרם פרמז׳ן

אופן ההכנה-

בסיר עמוק נשים את הבצל והחמאה או שמן הזית, אפשר גם חצי חצי. פה נדרשת המון סבלנות, אנחנו צריכים לקרמל את הבצל כדי שיהפוך שחור.. זה לוקח בערך חצי שעה! 

על להבה בינונית נאדה את הבצל תוך כדי ערבוב מידי פעם.

כאשר הבצל הוריד את נפחו ושינה את צבעו לקרמי נוציא לקערה 2 כפות גדושות מהבצל ונניח בצד.

בסיר נשים שתי כפות קמח כוסמין מלא, מלח, פלפל ושום ונערבב היטב, נוסיף כוס יין נערבב ונביא לרתיחה.

לאחר מכן נוסיף גם את ציר העוף.
מי שלא משתמש בציר עוף אפשר להשתמש בציר ירקות או במים, אבל אני ממליצה להכין ציר כל שהוא זה נותן טעם אחר לגמרי למרק!
אם אתם מכינים ציר עוף או ציר ירקות שימו בסיר 2 גזרים, 3 גבעולי סלרי, בצל, 3 שיני שום אם יש לכם, שורש פטרוזיליה גם אפשר אבל לא חייב. בסיר מביאים לרתיחה תחילה את העוף (גרון או כנפיים- חלקים זולים) ומוציאים בעזרת כף את הקצף שנוצר למעלה. מוסיפים לסיר את הירקות חתוכים גס ומביאים הכול לרתיחה, מסננים ויש לכם ציר.

אחרי שהוספנו את הנוזלים נביא לרתיחה נוספת ונבשל 20 דקות, בינתיים ניקח את הלחם שבחרנו נחתוך לפרוסות צרות נשים מעליו קצת מהבצל שהוצאנו בהתחלה מהסיר נפזר למעלה קצת פרמז׳ן ונכניס לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות לקלייה.

אחרי שהמרק התבשל והלחם עם הגבינה הושחמו בתנור ניצק לקערת מרק מנה מהמרק נקשט למעלה בצנים שהוצאנו מהתנור ונגיש! בתאבון.

לכל המתכונים לחץ כאן

אהבתם את המתכון? שתפו >>

שיתוף ב facebook
שיתוף ב email
שיתוף ב whatsapp
ירקות וסלטים

סלט כרוב ועוף

סלט כרוב ועוף או סלט בריאות של הג׳ירף, סלט קליל, קר וטעים שלא דורש יותר מידי מאמץ

ירקות וסלטים

ספרינג רול

ספרינג רול, דפי אורז במילוי ירקות פריכים רוטב טוב בצד ויש לכם אחלה של מנה קלילה וכייפית.

מתכונים

מרק עוף אסייתי

מרק עוף אסייתי שממלא את הבית בריח של המזרח, מחמם את הלב ועושה נעים בבטן

מתוקים

עוגת בננה

מה עושים עם בננות בשלות? מלא דברים! עוגת בננה היא אחד מבין מיליון האופציות לתמורה טובה לבננות בשלות.

גלילה לראש העמוד