מעמול תמרים או מגולגלות תמרים, איך שתרצו לקרוא לזה.. זה ללא משנה העיקר שיהיה בצק כוסמין פריך כזה שמתפורר בפה, ממולא בתמרים ואגוזים. קלות להכנה, רכות ופריכות בטירוף.. והן גם פרווה.
מצרכים-
לבצק-
420 גרם (3 וחצי כוסות) קמח כוסמין מלא
180 גרם (כוס פחות 3 כפות) שמן קוקוס
חצי שקית אבקת אפיה ללא אלומיניום
חלמון/ 2 כפות רסק תפוחים (טבעוני)
60 מ״ל מים פושרים
למלית-
חצי חבילת תמרים מגולענים
חצי כוס מים רותחים
או
מחית תמרים חלקה ללא תוספת סוכר
100 גרם אגוזי מלך קצוצים
אופן ההכנה-
מחממים תנור ל180º. בקערה שמים את כל חומרי הבצק ולשים עד לקבלת בצק פירורי מעט. לא לדאוג או לפחד, ככל שהבצק יהיה יותר פירורי ולא תפחדו לעבוד איתו כך הוא יהיה יותר פריך. את השיטה לגלגול בצק מהסוג הזה מיד תגלו.

חוזרים לבצק, מחלקים את הבצק ל3 כדורים שווים. מניחים אחד על נייר אפיה.
מרדדים כל כדור בנפרד בין שני ניירות אפיה לקבלת בצק דק, אחיד ולא מתפרק- לא לרדד בלי נייר אפייה עליון, הכל יידבק למערוך.
אני אוהבת ליישר את הבצק לאחר הרידוד כך הרולדות בסיום יוצאות יישרות ללא זנבות מוזרים. מורחים את המלית- מי שאוהב יכול להחליף בריבה וקוקוס, אך שימו לב נדרשת כמות ריבה אחרת זה יוצא יבש.
מורחים את מחית התמרים על גבי הבצק ומפזרים אגוזי מלך. מתחילים לגלגל את הרולדה בעזרת נייר האפייה לרול אחד ארוך. מקפלים את נייר האפייה מעל הבצק ומסירים את ניירת האפייה מהחלק העליון וכך שוב ושוב עד שהרולדה מגולגלת לחלוטין, מבלי לגעת בבצק.
חורצים חריצים אלכסוניים על גבי הרולדה.
אופים 15-20 דקות על 180º עד להזהבה, מצננים היטב וחותכים, בתאבון.
לכל המתכונים לחץ כאן