לחם ממולא שמכינים במחבת, אפשר למלא אותו בכל כך הרבה דברים. אני הכלתי על לחם ממולא בצל, תרד וגבינת תבור.

אם אתם עוקבים אחריי גם באינסטגרם (ואם לא אז זה ממש הזמן!) אתם כנראה יודעים שאני בהריון, זאת הקדמה לסיבה שהלחם הזה הגיע משום מקום. כשאני עובדת מהבית אני אוהבת להדליק את הטלווזיה ולהשתיק אותה, ברקע הייתה תכנית בישול של חיים כהן וריטה גולדשטיין ובסיום הם חתכו לחם ממולא שהיה נראה ממש ככה. באותה שנייה עזבתי הכול ויצאתי לסופר. חיפשתי גבינת חמד 5% כי לדעתי היא המתאימה ביותר למילוי אבל פגשתי בגבינת תבור 5% שהייתה ממלאת מקום נפלאה! עד אותו יום מעולם לא קניתי או השתמשתי בה, כנראה שכעת אתחיל. אז ככה, ראיתי איך הם חותכים את הלחם והחלטתי שכזה אני רוצה. ומייד!
אז הכנתי את הגסרא שלי, מבלי לשמוע אפילו מה הם עשו וזה יצא פשוט מופלא! יאללה מתחילים?
מצרכים-
לבצק-
חצי קילו קמח כוסמין מלא
כף שמרים יבשים
300 מ״ל מים חמימים
2 כפות סילאן טבעי
100 מ״ל שמן זית
כפית מלח
למלית-
2 בצלים- אני שמתי אחד לבן ואחד סגול
2 שיני שום
כף שמן זית
חופן עלי תרד
4-5 עלי מנגולד
2 גבעולי בצל ירוק
רבע כפית אגוז מוסקט
רבע כפית פלפל שחור
חצי כפית פלפל צ׳ילי גרוס- לא חובה
חצי קילו גבינת תבור 5% של משק צוריאל
קורט מלח גס
אופן ההכנה-
מתחילים בבצק כיוון שהוא צריך זמן התפחה, בקערת המיקסר שמים תחילה קמח ושמרים ומתחילים לערבל. אפשר כמובן גם להכין את הבצק ללא מיקסר.
מוסיפים שמן זית באיטיות, לאחר מכן סילאן טבעי, מים ובסיום מלח.
מערבלים כ-4-5 דקות עד ליצירת בצק אחיד ומעט דביק, לא לפחד מהבצק..
הוא צריך להיות קצת דביק. מעבירים לקערה משומנת במעט שמן זית ומכסים להתפחה במקום חמים למשך שעה וחצי.
נתחיל להכין את המלית, את הבצל נחתוך לחצי ואז לרצועות, את התרד והמנגולד נשטוף וננקה היטב ונפריד מגבעולים. אם קניתם תרד בייבי אז אין צורך להפריד אבל את המנגולד צריך להפריד מהחלק האמצעי הלבן.
במחבת נשים בצל וחצי כפית מלח על אש בינונית, ללא שמן רק בצל ומלח וניתן לבצל להתאדות קצת. לאחר מכן נוסיף כף שמן זית ואת השום והעלים הקצוצים- את הבצל הירוק נשמור לסוף. נתבל באגוז מוסקט, מלח, פלפל ופלפל צ׳ילי, עכשיו מוסיפים את הבצק הירוק מערבבים היטב והמלית שלנו מוכנה!
נחזור לבצק, לאחר התפחה נוציא מהקערה אל משטח העבודה.
נלוש מעט ונחלק את הבצק לארבעה חלקים שווים, כל שניים ייצרו לנו לחם אחד.
את הבצק נפתח בעזרת הידיים או בעזרתם מערוך לעיגול בערך בגודל המחבת שלכם, כך נעשה לכל ארבעת עיגולי הבצק שלנו. בינתיים נחמם מחבת רחבה עם שוליים עם מעט שמן זית על אש בינונית. ונעביר למחבת כשהבצק מכסה את כל המחבת ונשאר קצת שוליים.
שמים במרכז חצי מכמות המלית וכ-250 גרם גבינה- אפשר להשתמש בגבינת תבור כמו שאני שמתי ואפשר חמד, בולגרית, פטה או כל גבינה קשה אחרת שמתאימה לבישול ואפייה. אני שמתי קצת מלח גס על הגבינה, אל תוסיפו אם בחרתם בבולגרית או חמד כי הן גבינות יותר מלוחות.
שימו לב צריך לעבוד כאן מאוד מהר כי בינתיים הצד שעל המחבת יכול להישרף! אז ממלאים ואז מניחים את עיגול הבצק השני, בעזרת הידיים או בעזרת מזלג מהדקים את הקצוות ואחרי 4-5 דקות הופכים בזהירות לצד השני לעוד 4-5 דקות.
חשוב מאוד שהאש לא תהיה גבוהה כדי שזה לא יישרף אבל לא יאפה מבפנים.
אני הפכתי עם שני תרבדים, להפוך לצלחת לא יעבוד פה כי הבצק העליון יידבק לצלחת. מכינים גם את השני ובתאבון!
לכל המתכונים לחץ כאן