אגלה לכם סוד קטן, אני לא מתה על ירקות חיים.. הם צריכים להיות ממש מגרים כדי שממש אתפנק עליהם. כמובן שכולנו יודעים שהם חשובים מאוד ומספקים לגופינו המון ויטמינים, מינרליים, סיבים תזונתיים ונוזלים, תורמים מאוד לעיכול ועוד.. אך לא כולנו מקפידים לצרוך מספיק, רובנו אפילו צורכים מעט מהממוצע.
אז הכנתי לכם פה סלט סלנובה שלעולם לא ישאר אחרון בשולחן!
מצרכים-
חסה סלנובה- ראש שלם
חופן עלי תרד בייבי
אגס, תפוח ירוק או קיווי
2 מלפפונים
קולרבי
נבטי חמנייה או כל נבטים שאוהבים- לא חובה
רוטב-
2 כפות שמן זית
מיץ מלימון שלם
כפית חרדל דיז׳ון
כפית דבש או אגבה (טבעוני)
לקישוט-
שומשום ושקדים קלויים
אופן ההכנה-
שוטפים היטב את החסה ומייבשים. קוצצים את שאר הירקות איך שאוהבים, אני אוהבת לחתוך גס- אגס אני חותכת לרצועות ואז חוצה לשתיים, מלפפון לחצי עיגול וקולרבי לפרוסות כמו גפרורים.
מכינים בקערה קטנה נפרדת או צנצנת עם מכסה אטום את הרוטב ומערבבים היטב, שופכים מעל הירקות לפני ההגשה ומערבבים היטב, מקשטים בשומשום ושקדים שקלינו במחבת וכמובן נתנו להם זמן להתקרר או בתנור על 150 מעלות.

יש לנו עוד המון אופציות לשדרג את הסלט סלנובה שלנו לארוחה בפני עצמה, לדוגמה- קרעי לחם אפויים, ביצה רכה וגבינות.
או למשל לפזר גבינה בולגרית 5% בכמות נדיבה, בתמונה כפי שניתן לראות החלפתי את השומשום בגרעיני דלעת.
או אפילו לצד קוביות בשר, שהכנתי משאריות בשר שאנחנו מאוד אוהבים להכין במעשנה, אף פעם אנחנו לא יודעים אם הכמויות בשר סבירות. כפי שאתם רואים הם אף פעם לא סבירות ותמיד אני מכינה מהשאריות מטעמים.
אז כאן הסלנובה שלנו חוגגת לצד קוביות בשר וכרוב גנוב.
למתכון המלא לכרוב גנוב לחץ כאן

פה ניתן לראות קוביות בולגרית 5% לצד שברי קרקר כוסמין שהכינותי מראש יחד עם שומשום ושקדים פרוסים.
למתכון המלא לקרקר כוסמין לחץ כאן