סלט מלפפונים אסייתי ומרענן, מתאים לכל ארוחה ואפשר אפילו להוסיף לו עוף או טופו וסגרתם פינה לארוחה מושלמת.

הסלט הזה התחיל מהרבה מלפפונים שכמעט נרקבו להם במקרר אבל תפסתי אותם בזמן. הכנתי סלט מלפפונים אסייתי לצד דפי אורז ממולאים בבשר- המתכון כאן וסלט אטריות שעועית שטרם הספקתי לכתוב את המתכון שלו- אבל זה מאוד דומה:)
יאללה מתחילים?
מצרכים-
3 מלפפונים
חופן גדול כוסברה
3-4 גבעולי נענע
3 גבעולי בצל ירוק
חצי בצל סגול
פלפל צ׳ילי
לרוטב-
3 כפות רוטב סויה
3 כפות מיץ מלימון ליים או מיץ לימון
2 כפות מייפל טבעי
1 כף שמן שומשום
1 כפית ג'ינג'ר קצוץ דק מאוד או מגורר
2 שיני שום כתושות או קצוצות דק מאוד או מגוררות
פלפל צ'ילי לפי הטעם (את הצ'ילי אפשר להשאיר בצלוחית קטנה וכל אחד יוסיף לפי הטעם)
חופן בוטנים או קשיו קלוי וקצוץ
אופן ההכנה-
את המלפפונים נחתוך בעזרת קולפן ג׳וליאן (קולפן פסים או מנדולינה) ונעביר לקערה, נקצוץ כוסברה, בצל ירוק ונענע, את הפלפל נפרוס לטבעות ואת הבצל נפרוס לחצאי ירח, נאחד הכל בקערה ונכסה בניילון נצמד- ממליצה להניח מעט במקרר- המלפפון מתקשה ואז לא הופך למושי מהר אחרי ששמים את הרוטב, כמובן שזה לא חובה ואפשר גם לשים את פרוסות המלפפון במי קרח במקום וגם זה לא חובה.
בינתיים נכין את הרוטב- בצנצנת שאפשר לשקשק כדי לערבב נשים- את כל המרכיבים ונשקשק היטב.

נאחד את הירקות והרוטב ונערבב היטב, נקשט בבוטנים או קשיו קצוצים ובתאבון!

לכל המתכונים לחץ כאן