לחם ממולא גבינות ותרד

לחם ממולא גבינות תרד, בצל ופטריות שכל ביס שונה מהשני. המאפה שזכה לכינוי עוגה מלוחה והוא גם המושלם לשבועות.

את הלחם הממולא הזה הכנתי בכלל ליום הולדתה של חברתי אהובה, תומר, ואתם יודעים מה אומרים.. שמכינים אוכל לאנשים שאוהבים הוא יוצא טעים במיוחד. אז זה בדיוק זה, נכנסתי למטבח בלי לדעת מה אני מכינה והתחלתי לחרטט, כרגיל, אבל הפעם אפילו אני הפתעתי את עצמי. לחם כוסמין ממולא תרד וגבינות, יאללה מתחילים?

מצרכים-

ל-4 לחמים ממולאים

קילו קמח כוסמין מלא

2 כפות שמרים יבשים

4 כפות סילאן טבעי

150 מ״ל שמן זית

500-600 מ״ל מים

כף שטוחה מלח

למלית-

2 בצלים

3 כוסות עלי תרד קצוצים גס

1 סלסלת פטריות

250 גרם גבינת חמד 5%

250 גרם גבינת טוב טעם 3%

קורט אגוז מוסקט

חצי כפית צ׳ילי גרוס (לא חובה)

רבע כפית פלפל שחור

כפית מלח

אופן ההכנה-

מתחילים בבצק, בקערת המיקסר עם וו לישה מערבבים תחילה קמח ושמרים, לאחר מכן בהדרגה שמן זית, סילאן ומים ובסוף מוסיפים את המלח.

את המים שימו בהדרגה עד לקבלת בצק אחיד ומעט דביק, אל תפחדו מבצק דביק. 

הסוד בלחם כוסמין מלא זה ככל שהבצק יותר דביק הוא יותר רך וטעים.

אחרי שהבצק מגובש לכדור יפה ודביק מכסים ומניחים להתפחה במקום חמים כשעה על מנת שיכפיל את נפחו. 

בינתיים מכינים את המלית, קוצצים בצל לחצי ירח או לקוביות, גם את הפטריות ובמחבת רחבה נאדה בצל וחצי כפית מלח- בלי שמן, רק בצל וחצי כפית מלח על אש בינונית. כשהבצל מתחיל לשנות קצת את צבעו מוסיפים 2 כפות שמן זית, פטריות, תרד ומתבלים באגוז מוסקט, פלפל צ׳ילי גרוס (לא חובה), חצי כפית מלח (כי שמנו עם הבצל גם בהתחלה) ופלפל שחור. מערבבים היטב ומניחים להתקרר. בינתיים בקערה נערבב את שתי הגבינות, עם מזלג או עם הידיים- ממש ללוש את הגבינות שיתאחדו. לאחר צינון נאחד את הגבינות והבצל, פטריות ותרד. 

חוזרים לבצק, לאחר התפחה מוציאים את הבצק למשטח העבודה ולשים מעט ומחלקים ל-4 חלקים שווים. מכל חלק יצא לנו לחם ממולא אחד. גם את המלית אני ממליצה לחלק כדי שיצא לכם שווה. 

לוקחים חתיכה אחת מתוך ארבעת החתיכות ומרדדים למלבן ארוך וצר, מניחים את המלית לאורכו של המלבן ועוטפים בשארית הבצק ליצירת נחש ארוך, את הנחש מגלגלים לשבלול ומרדדים מעט ובעדינות כדי שלא יקרע לנו הבצק.

מעבירים את השבלול לתבנית תנור מרופדת נייר אפייה ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 25-30 דקות. אחרי 15-20 דקות הופכים את הלחם בתנור. חוזרים על הפעולה עם שלושת חלקי הבצק הנותרים.

לכל דבר יש תחליף…

אפשר להחליף את קמח הכוסמין בקמח מלא או לחלק חצי חצי עם קמח אחר שרוצים.

לכל המתכונים לחץ כאן

אהבתם את המתכון? שתפו >>

שיתוף ב facebook
שיתוף ב email
שיתוף ב whatsapp
ירקות וסלטים

סלט כרוב ועוף

סלט כרוב ועוף או סלט בריאות של הג׳ירף, סלט קליל, קר וטעים שלא דורש יותר מידי מאמץ

ירקות וסלטים

ספרינג רול

ספרינג רול, דפי אורז במילוי ירקות פריכים רוטב טוב בצד ויש לכם אחלה של מנה קלילה וכייפית.

מתכונים

מרק עוף אסייתי

מרק עוף אסייתי שממלא את הבית בריח של המזרח, מחמם את הלב ועושה נעים בבטן

מתוקים

עוגת בננה

מה עושים עם בננות בשלות? מלא דברים! עוגת בננה היא אחד מבין מיליון האופציות לתמורה טובה לבננות בשלות.

גלילה לראש העמוד