סביצ׳ה מוסר על ציזיקי

סביצ׳ה מוסר על ציזיקי, מנה שאלתרתי במטבח ויצאה פשוט אגדה. יש בסביצ׳ה רבעי ארטישוק משומר ואפוי שפשוט מעיף את המנה לשמיים.

סביצ׳ה מוסר על צזיקי שעוטף הכל והופך את הסביצ׳ה לסביצ׳ה ים תיכוני אמיתי. את רבעי הארטישוק מצאתי בטיב טעם והם היחדים שהיו משומרים בשמן זית ולא שמן חמניות, לכן התלהבתי ברמות, קניתי וכך נוצרה המנה הזו.

אפשר כמובן להשתמש ברבעי ארטישוק משומרים בשמן חמניות ולסחוט אותם היטב, למרות שאני ממש אמליץ לכם לחפש ארטישוק משומר בשמן זית כי אין מה לעשות, זה פשוט יותר איכותי ויותר נכון לגוף שלנו.

אז יאללה, מתחילים?

מצרכים-

200 גרם דג לבן- אינטיאס, מוסר ים, דניס

חופן עלי כוסברה

10 עגבניות שרי- אפשר מכמה סוגים

10 זיתי קלמנטה ללא גלעין

צנצנת ארטישוק משומר (170 גרם לאחר סינון)

3 גבעולי בצל ירוק

חצי בצל סגול

2 כפות שמן זית

מיץ מלימון שלם

כפית שטוחה מלח

לציזיקי-

יוגורט חלבון

מלפפון

חצי כפית מלח

קורט צ׳ילי גרוס

אופן ההכנה- 

מתחילים עם הארטישוק, מסננים היטב את הארטישוק ומעבירים לתבנית תנור מרופדת נייר אפייה. אופים על 170 מעלות כ-10-15 דקות עד שהוא משחים. מוציאים ומצננים. 

מכינים את הציזיקי- בפומפייה דקה נגרר מלפפון ונסחט אותו טוב טוב, נשים בקערה ונוסיף יוגורט תבלינים ונערבב היטב. 

בינתיים, חותכים את כל הירקות- עגבניות שרי לרבעים, בצל וכוסברה קוצצים דק וזיתי קלמנטה לחצאים או טבעות, חותכים גם את הדג לקוביות דיי זהות בגודל שאר בירקות החתוכים.

שמים את כל הירקות בקערה ומוסיפים את הארטישוק, מתבלים בלימון מלח ושמן זית ומערבבים היטב. 

בצלחת גדולה ושטוחה שמים את הציזיקי במרכז, יוצרים גומה ממש כמו בחומוס ובגומה שמים את הסביצ׳ה. מגישים מיד, בתאבון!

סביצ׳ה מוסר על ציזיקי

לכל המתכונים לחץ כאן

אהבתם את המתכון? שתפו >>

שיתוף ב facebook
שיתוף ב email
שיתוף ב whatsapp
ירקות וסלטים

סלט כרוב ועוף

סלט כרוב ועוף או סלט בריאות של הג׳ירף, סלט קליל, קר וטעים שלא דורש יותר מידי מאמץ

ירקות וסלטים

ספרינג רול

ספרינג רול, דפי אורז במילוי ירקות פריכים רוטב טוב בצד ויש לכם אחלה של מנה קלילה וכייפית.

מתכונים

מרק עוף אסייתי

מרק עוף אסייתי שממלא את הבית בריח של המזרח, מחמם את הלב ועושה נעים בבטן

מתוקים

עוגת בננה

מה עושים עם בננות בשלות? מלא דברים! עוגת בננה היא אחד מבין מיליון האופציות לתמורה טובה לבננות בשלות.

גלילה לראש העמוד