לחמניות באן כוסמין, לחמניות מאודות מקמח כוסמין מלא. רכות ונעימות כל מה שאתם צריכים זה מילוי שווה ויש לכם את הארוחה המושלמת.

לחמניות באן הן לחמניות מהסוג שקשה לי לעמוד בניהן. רכות, נמסות בפה, כל מה שתמלאו בפנים יהיה טעים יותר כי הוא בתוך לחמניית באן ובקיצור, שלמות זה כאן. אז הכנתי לחמניות באן כוסמין מלא ולמרות שהיו לי חששות רבים להשתמש ב-100% כוסמין מלא ולא לערבב עם קמחים קלים יותר, הופתעתי לגלות שצלחתי את המשימה ואפילו בהצטיינות. הכנתי לחמניות שיצאו אווריריות ורכות להפליא. יחסית קלות להכנה. יאללה מתחילים?
מצרכים-
19 לחמניות
500 גרם קמח כוסמין מלא
8 גרם שמרים יבשים
310 מ״ל מים חמימים
כף שמן זית
4 כפות סילאן טבעי
שקית אבקת אפיה
כפית מלח
אופן ההכנה-
במיקסר עם וו לישה שמים תחילה קמח, שמרים ואבקת אפייה ומערבלים. מוסיפים שמן וסילאן ומערבלים ליצירת גושים ולאחר מכן מוסיפים את המים בהדרגה ובסוף את המלח. ממשיכים לערבל כ-3-4 דקות עד לקבלת בצק אחיד ומעט דביק.
מכסים בנייר נצמד ומחוררים ומעליו מגבת- לא חייב אני פשוט אוהבת שהסיבים של המגבת לא נדבקים לבצק.
מעבירים להתפחה ראשונה במקום חמים למשך שעה. לאחר שעה, הבצק הכפיל את נפחו- מחלקים את הבצק.

מכינים בצד נייר אפייה חתוך לקוביות כדי להניח עליהן את הלחמניות שיהיה קל להרים- הלחמניות ייכנסו לסיר האידוי עם נייר האפייה.
מחלקים את הבצק- מקמחים מעט את המשטח ומתחילים בחלוקה.
אפשר כמובן לחלק את הבצק ל-19/20 כדורים שווים ככל הניתן או לשקול- 50 גרם ללחמנייה. מכסים את הכדורים במגבת תמיד, עובדים על אחד ומחזירים לכיסוי.
זה נראה קטן אבל זה בסדר, אל תתפתו לעשות גדול יותר.
מכאן שתי אופציות, הראשונה לכדרר כדורים קטנים- כמו לחמניות ביס והשנייה היא מה שאני עשיתי, ליצור כבר צורה של לחמנייה נפתחת. זאת אומרת, לרדד את כדור הבצק על נייר אפייה קטן מקומח קלות לאליפסה ולשים על חצי חתיכת נייר אפייה נוספת. לקפל- בעזרת נייר האפייה שלמטה אפשר להרים את הבצק ולקפל לשתיים ליצירת צורה שנראית כמו מקור שנייר האפייה באמצע כדי שלא יידבק.
מכסים ומשאירים לחצי שעה נוספת של התפחה. מחממים סיר עם מים ומעליו סיר אידוי- מביאים את המים לרתיחה ואז מנמיכים מעט את האש על מנת שלא יהיו אידוי מסיבי.
מכניסים כל לחמנייה ל-6 דקות בדיוק ומוציאים.
מכסים במגבת ושומרים מכוסה עד ההגשה, אפשר לחמם בשנית בעזרת סיר אידוי פתוח- ללא מכסה.
מגישים לצד תבשיל בשר מפורק, רוטב שאתם אוהבים, כוסברה ומלפפון חמוץ- מומלץ בחום.
בתאבון!

לכל המתכונים לחץ כאן