פשטידת בצל ופטריות טעימה במיוחד! לא צריך גבינות מיוחדות אפשר להסתדר עם מה שיש לכם במקרר. הסוד בפשטידה הוא לטגן את והפטריות לפני.

אני חולת פשטידות, קודם כל כי זה קל וגם זה טעים שזה חם או קר וזה טעים סתם לנשנוש או כחלק מארוחה. בקיצור זה טעים, רק צריך לדעת לעשות אותן טעימות באמת. אז פתחתי את המקרר והוצאתי מה שיש וזה מה שיצא! פשטידת בצל ופטריות!
הטיפ שאתן לכם הוא להוסיף בצל מטוגן לכל פשטידה ולא משנה מהם הירקות הנוספים, זה פשוט משדרג פלאים כל פשטידה.
את הטריק שלי שלמדתי מחברתי תומר, עם הבצל אני מקווה שאתם כבר מכירים אם לא אז זה ממש הזמן. לאדות בצל ומלח במחבת טפלון, על אש בינונית ולתת לו להזיע ולהיות שקוף. רק אחרי שהוא רך מוסיפים את השמן להזהבה, זה הופך את הבצל לרך וטעים יותר.
יאללה מתחילים?
מצרכים-
בצל
10-12 פטריות
כף שמן זית
4 ביצים
יוגורט חלבון
חצי קוטג׳ 5%
100 גרם גבינות קשות- בולגרית, פטה, חמד, צפתית
4 כפות שיבולת שועל דקה
רבע כפית אגוז מוסקט
רבע כפית פלפל שחור
כפית מלח
אופן ההכנה-
מחממים תנור ל- 180 מעלות. את הבצל חותכים לקוביות, אפשר לאדות מעט על מחבת טפלון- בצל ומלח בלבד על אש בינונית עד ריכוך. לא חייב לאדות את הבצל אפשר לגרד בפומפייה ולסחוט היטב. ממליצה לאדות את הבצל תחילה במחבת עם מלח, לאחר מכן להוסיף כף שמן זית להזהיב את הבצל ולהוסיף את הפטריות. להקפיץ 2-3 דקות עד שהפטריות מחליפות צבע ולהוריד מהאש.
בינתיים בקערה טורפים ביצים, מוסיפים את היוגורט ושאר הגבינות ומערבבים היטב.

מוסיפים שיבולת שועל, את הבצל עם הפטריות ותבלינים ומערבבים עד לקבלת עיסה.

שימו לב אם אידיתם את הבצל עם מלח אל תוסיפו מלח שנית.
מרפדים תבנית בנייר אפייה ויוצקים לתוכה את התערובת.
אפשר לקשט בשומשום, שקדים, גרעינים למיניהם או כל מה שאתם אוהבים ולהכניס לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ואופים חצי שעה עד השחמה.
בתאבון! נשמר במקרר עד 5 ימים.

לכל דבר יש תחליף…
אפשר להחליף שיבולת שועל בקמח כוסמין או כל קמח אחר.
אפשר להחליף יוגורט חלבון ביוגורט רגיל, גבינה לבנה או קוטג׳.
לכל המתכונים לחץ כאן