צ׳פאטי לחם הודי שעושים על המחבת, מקמח כוסמין מלא וללא שמרים. מכינים את הבצק, נותנים לו קצת לנוח וצורבים על מחבת טפלון לוהטת.

צ׳אפטי זהו הלחם ההודי שמלווה כל ארוחה, פיתה כייפית שאפשר כמובן למלא או להשאיר כפיתה שתלווה כל תבשיל טעים. את הבצק לא צריך ללעוש או לעבד יותר מידי.. כדאי להכין אותו בידיים ולא במיקסר וברגע שיש לנו גוש בצק אחיד נותנים לו לנוח חצי שעה. מהכמות הכתובה במתכון יצאו לנו 8 פיתות, את חלקן מילאתי בגבינה צהובה ואת חלקן השארתי בלי כלום. הכנתי שוקולד ביתי ובעצם הפכתי את זה לפיתה דרוזית בגרסא ההודית ואפשר גם לקרוא לה מולפטה עבה, בקיצור זה לא ממש משנה העיקר שזה טעים.
מצרכים-
2 כוסות קמח כוסמין מלא
3/4 כוס מים פושרים
2 כפות שמן זית
קורט מלח
אופן ההכנה-
בקערה מערבבים את כל המרכיבים, לשים בידיים עד לקבלת בצד אחיד. מכסים במגבת ונותנים לבצק לנוח חצי שעה.
לאחר חצי שעה מחלקים את גוש הבצק ל-8 עיגולים שווים, ועל נייר אפייה מקומח פותחים את הבצק לביתות דקות בעזרת בידיים.

פותחים את כל גושי הבצק, אפשר למלא בגבינות או כל תוספת אחרת שרוצים ולגסור כמו מעטפה. בינתיים מחממים מחבת טפלון בלי כלום, ללא שמן! ושמים את הפיתה על המחבת החמה, נוצרות בועות וכאשר הבצק מחליף את צבעו הופכים לצד השני. בערך 2-3 דקות, לאחר ההפיכה עוד דקה נוספת.
ממשיכים לצרוב את כל הצ׳פאטי, את המוכנות מעבירים לצלחת ומכסים מייד במגבת.
אוכלים מיד, בתאבון!

הכנתי ממרח שוקולד ביתי, המספתי שתי קוביות שוקולד מריר במיקרוגל הוספתי 3 כפות טחינה גולמית, כף סירופ אגבה– אפשר להחליף במייפל וכפית קקאו וערבבתי עד לקבלת ממרח. אפשר כמובן לטעום ולהוסיף ממתיק במידה ורוצים.
סירופ אגבה הוא ממתיק טבעי המופק בצמח האגבה- ממנו גם מכינים טקילה. סירופ האגבה אינו מומלץ בצריכה מוגברת לכן יש למנן צריכה במיוחד לסכרתיים למרות הערך הגליקמי הנמוך.

לכל המתכונים לחץ כאן