קינוח דפי אורז, קינוח קל ופשוט שממש יפתיע אתכם. המלית עשויה משני מרכיבים או שלושה וכל מה שעליכם לעשות הוא להכין הרבה כי זה נחטף כמו גרעינים.

הכמויות תלויות בכמות שתרצו שתצא לכם, תמיד אפשר להכין עוד מלית כי זה ממש קל וכמובן שאפשר להכין בכמה גדלים. דף אורז שלם, חצי או אפילו דף אחד מחולק ל-4. ממליצה להשתמש בדפים מרובעים, כך יותר קל לחלק ולעבוד. קינוח דפי אורז שממש יתפיע אתכם, קראנצ׳י וטעים. יאללה מתחילים?
מצרכים-
טחינה גולמית
דבש
אגוזים או שקדים טחונים גס לקישוט- לא חובה
ביצה
אופן ההכנה-
מכינים את המילוי, על כל 4 כפות טחינה גולמית שמים כפית גדושה דבש ומערבבים היטב, אפשר לטעום ולתקן- אופציה להוסיף כמה קוביית שוקולד מריר מומס או כפית שטוחה קקאו! אם שמתם קקאו סביר להניח שתצטרכו להוסיף דבש.

מכינים- מגש רחב עם מים לטבילת דפי האורז, סכין חדה, כף, מגבת , קרש חיתוך, קערה קטנה לביצה ומברשת. מעבירים את המלית לשקית זילוף כדי שיהיה קל לעבוד איתה.
מחממים תנור ל-180 מעלות.
טובלים דף אורז כך שיהיה מכוסה כולו במים ל-30 שניות, מניחים את המגבת על קרש החיתוך ועליה מניחים את הדף הרטוב, סופחים את המים בעזרת טפיחות קלות גם מלמעלה ומכניסים כבר את הדף הבא. חוצים את דף האורז לרבעים, אני השתמשתי בדפי אורז מרובעים לכן חתחתי ארבע קוביות. אם משתמשים בעגולים כדאי לחצות לחצי בעזרת סכין חדה.

מזלפים מהמלית בראש הדף (הצד הקרוב אליכם) וסוגרים תחילה מהצדדים ואז מגלגלים.
זאת אומרת, שאם המילוי למעלה לוקחים את שתי הקצוות המאונכים מכל צד ומקפלים כל אחד לצידו, לאחר מכן מגלגלים לסיגר.

מניחים את הסיגרים בתבנית ומורחים בביצה טרופה, מפזרים אגוזים או שקדים גרוסים.
אפשר כמובן גם להכין מכל דף אורז סיגר אחד ארוך.
אופים 15-20 דקות להשחמה.
אוכלים חם! בתאבון!

לכל המתכונים לחץ כאן