סלט משוויה, סלט ירקות שרופים בדרך כלל על האש אבל הפעם אנחנו נאפה אותם בתנור. כי לא בא לי להדליק מנגל בכל פעם שבא לי להכין משוויה.
הסלט הכי טעים בעל האש, זה סלט משוויה אבל זה תמיד מרגיש לי יותר מידי מאמץ להכין אותו. לירקות לוקח המון זמן להתבשל על האש ולא בא לנו לחכות כל כך הרבה זמן אז קיצרתי תהליכים וניסיתי להכין אותו בתנור.
וואלה זה עבד, אפייה על חום גבוה בתכנית גריל עליון ממש עשתה את העבודה, רק צריך לשים לב כמו במנגל שיש ירקות המוכנים מהר יותר כמו הפלפל החריף וכדאי שלא לשכוח ולשרוף אותם.
אז יאללה, מתחילים?
מצרכים-
קערת סלט גדולה
15-20 עגבניות אדומות מאוד
2-4 פלפל חריף ירוק
5-6 שיני שום
3 כפות שמן זית
רבע כפית מלח לימון
כפית מלח
אופן ההכנה-
נחמם תנור ל-220 מעלות על תכנית גריל עליון, נרפד תבנית תנור בנייר אפייה ונסדר את הירקות, אחרי ששטפנו אותם היטב, נחרוץ את כל העגבניות בעזרת סכין או מזלג, כך גם את החציל- תאמינו לי, אתם לא רוצים שהם יתפוצצו לכם בתנור..
נאפה כ-חצי שעה, שימו לב את הפלפל החריף יש להוציא לפני, לאחר כרבע שעה מתחילת האפייה. השאר לוקחים קצת יותר זמן, זה כמובן תלוי בגודל של הירקות לכן אין זמן מדוייק.
נוציא מהתנור לצינון ונתחיל, את העגבניות נקלף ונוציא את הליבה, נחתוך ונעביר לקערה. את החציל נפתח לאורכו (כמו בתמונה) ונוציא את הליבה בעזרת כף, נעביר לקרש החיתוך ובעזרת סכין נחתוך במידה ויש חתיכות ארוכות מידי.
גם את הפלפל החריף נקלף, אני עושה את זה בעזרת סכין, יש גם אפשרות לפתוח אותו ולהוציא את החלקים הבשרניים- מה שנוח לכם רק שלא ישארו קליפות.
נכתוש 5-6 שיני שום ונערבב היטב.
נעביר את כל הטוב הזה למסננת וניתן לנוזלים קצת לרדת.
לאחר סינון קל, נעביר לקערה ונוסיף שמן זית, מלח ומלח לימון ונערבב היטב.
בתאבון!
לכל המתכונים לחץ כאן