סמבוסק כוסמין עם מגוון מליות משמחות, פיצה או במלית תרד ופטריות, בצל ופטריות או אולי בכלל בשר טחון. כל האופציות פתוחות, העיקר שיהיה לכם בצק רך, נעים וטעים.

אתם בטח כבר יודעים שאני גרגרנית בצקים, מה אעשה זה מה שאני הכי אוהבת ותמיד אנסה להכניס אותם בדרך קצת יותר בריאה ופחות מזיקה. אז יצרתי מתכון לבצק כוסמין שאפשר לעשות איתו עוד המון מטעמים.
אגלה לכם סוד, אם אתם משתמשים במיקסר כדי להכין את הבצק שלכם, הסוד הוא להתחיל בקמח והשמרים כמובן, לאחר מכן לשים את השמן והסילאן או הסוכר שברחתם לשים, לאחר מכן את המים בהדרגה ובסיום את המלח. שהבצק מתגבש סביב וו הלישה ואפשר כבר לראות את תחתית הקערה הבצק מוכן. רק כאשר תחתית קערת המיקסר נקייה לחלוטין.
יש המון אופציות למלא סמבוסק, כל אחד ומה שהוא אוהב.
אני מאוד אוהבת פיצה, אל תוותרו שם על ביצה קשה מגורדת! לגבי גבינות- הפייבוריטית שלי היא גבינת חמד 5% של פיראוס שהיא מלוחה וממש מצויינת לאפייה. אני משתמשת בה לרוב גם שאני מכינה פיצות או כל בצק טעים אחר עם רוטב עגבניות וגבינה. יאללה מתחילים?

מצרכים-
לבצק- 500 גרם קמח כוסמין מלא
כפית וחצי שמרים יבשים
כף סילאן טבעי
350 מ״ל מים
2 כפות שמן זית
כפית מלח הימלאיה
למלית-
מחית עגבניות MUTTI PASSATA
תוספות שאוהבים- זיתים, פטריות, תירס וכו׳
מומלץ- ביצה קשה מגורדת.
גבינות לבחירתכם- בולגרית, צפתית, חמד 5%.
אופן ההכנה-
במיקסר עם וו לישה (אפשר גם ידני) תחילה שמים שמרים וקמח מערבבים מוסיפים סילאן ושמן בהדרגה לשים כ3 דקות ומוסיפים מים ומלח לשים כ-3 דקות נוספות- עד שתחתית המיקסר נקייה. מניחים למיני התפחה חצי שעה מכוסה במגבת. מכינים את התוספות, חותכים זיתים, עגבניות אפשר לטגן בצל עם פטריות ותרד או רק בצל ופטריות, בקיצור מה שבא לכם!
מחלקים את הבצק לכדורים, בגודל כדור טניס, פורשים נייר אפיה עם מעט קמח ועובדים עליו. פותחים את הכדור לעיגול בינוני בעזרת מערוך, את המלית שמים בחצי העיגול בחלקו העליון ומשאירים שוליים על מנת שנוכל לקפל ולסגור. מורחים רוטב עגבניות, תוספות וגבינות ומקפלים לחצי עיגול בדיוק, את הקצוות מגלגלים וצובטים מעט בסוף ליצירת סגירת לסמבוסק, אפשר גם לסגור עם מזלג.

מורחים בביצה, מפזרים מעל שומשום, פשתן, מלח גס, אופים 25-30 דקות ואוכלים!

לכל המתכונים לחץ כאן.