תמיד שנכנסים לתהליך שינוי תזונתי או ספורטיבי אנחנו מאמצים לנו גם הרגלים חדשים בכל הנוגע לאוכל, משמיטים מהתפריט שלנו הרבה מאכלים, בעיקר קינוחים ומתוקים, שאנחנו אוהבים על מנת לשמור על הגזרה ולהשלים את התהליך במלואו. את זה בדיוק אני רוצה לשנות, את החשיבה שלכם, שמתוק זה אסור או משמין.

אז אם אתם מכירים אותי אתם יודעים שאין דבר כזה משמין או מרזה ושהכול תלוי בכמויות שאנחנו מכניסים לגוף שלנו בהתאם לגוף ולמטרה שלנו.
אנחנו חומר בידי היוצר, אנחנו מחליטים, הכול!
הבחירה שלי היא לא להשמיט מתוקים כי הם לרוב דחוסים יותר קלורית.
במקום להשמיט בואו נוסיף להם, נוסיף ערך מוסף שיגרום לנו לקבל גם מנת חלבון טובה וגם משהו מתוק וטעים.
נשים, לפני שאתן נלחצות אבקות חלבון לא ינפחו אתכם כל כך מהר וזה גם לא משמין כמו שאתן חושבות.
זה חלבון, בדיוק כמו בחלב ובגבינות, רק בצורה אחרת ומעט מרוכז יותר (מורכב יותר אבל לא נכנס לזה), אל חשש לא תקומי באדיבילדרית ביום אחרי.
אז יאללה, אחרי שהבנו שרק טוב יצא לנו מכל הסיפור הזה מה שנשאר לכם זה לבחור אבקת חלבון איכותית ולעוף על זה!
קבלו את הפייבוריטים שלי
גלידת חלבון
מצרכים-
2 גביעי יוגורט חלבון– 200 גרם לגביע
2 כפות חמאת בוטנים טבעית
6 תמרים
חצי כוס חלב
3 סקופים (30-33 גרם) אבקת חלבון*
כף פולי קקאו- לא חובה
לציפוי- לא חובה
2 כפות חמאת בוטנים טבעית
2 כפות מייפל טבעי
חצי כפית מלח גס
אופן ההכנה-
כל מה שצריך זה בלנדר חזק וטוב, אני השתמשתי בנינג׳ה פשוט שימו הכול בפנים ותפעילו! עד שהמרקם והצבע אחיד ואין חתיכות תמרים בפנים. מעבירים לכלי או קופסא עם מכסה מקפיאים לשעתיים לפחות. מכינים את השכבה העליונה- יותר קל למרוח אותה שהתערובת מעט מתקשה במקפיא אבל אפשר גם לפני ההקפאה. וזהו! אפשר להחליף את התמרים בכוס: בננות, פירות יער או כל פרי אחר שאתם אוהבים.
*אבקת החלבון שהשתמשתי ISO 100
בטעם חמאת בוטנים, אפשר להחליף בכל טעם אחר שאתם אוהבים, בחרתי ביוגורט חלבון 2% של מולר אקטיב.
ניתן להכין את הגלידה ללא אבקת החלבון, פשוט לוותר עליה אך שימו לב שהערכים משתנים.
סימון תזונתי- | לכל המתכון | ל-100 גרם |
קלוריות | 1,877 | 214 |
חלבונים | 161 | 18 |
פחמימות | 147 | 17 |
שומנים | 65 | 7 |

למתכון המלא לחץ כאן
חטיף שקדים
מצרכים-
תבנית אינגליש קייק
לבסיס שוקולד חלבון-
4 סקופים אבקת חלבון
150 מ״ל חלב
2 כפות קקאו
2 כוסות קמח שקדים
לבסיס ללא אבקת חלבון-
2 כוסות אבקת שקדים
2 כפות קקאו
5 תמרים
שכבה שניה-
2 כפות חמאת שקדים
2 כפות מייפל טבעי
2 כפות שקדים פרוסים לקישוט
אופן ההכנה-
בקערה מערבבים תחילה את אבקת החלבון עם החלב עד שלא נשארים גושים. מוסיפים קקאו ומערבבים היטב ולאחר מכן מוסיפים את קמח השקדים.
מערבבים עד שזה מתאחד לעיסה מבריקה. אם בחרתם בבסיס ללא אבקת חלבון הכניסו למעבד מזון את כל המרכיבים והפעילו עד יצירת כדור בצק אחיד.
בתבנית אינגליש שמים נייר אפייה ומשטחים את העיסה בעזרת ידיים רטובות, שימו לב העיסה דביקה ולכן אם לא תעבדו בידיים רטובות הכול יידבק לכם. בקערה נפרדת מערבבים חמאת שקדים ומייפל מורחים מעל ומפזרים 2 כפות שקדים פרוסים קלויים.
מעבירים להקפאה לפחות לשעתיים, מוציאים חותכים לחצי- לאורך ולאחר מכן ל-8 כך שיצאו 16 חתיכות ומחזירים להקפאה. אוכלים ישר מהמקפיא.
הערך מחושב לחטיף עם בסיס חלבון
סימון תזונתי | לחטיף | לכל המתכון |
קלוריות | 138 | 2218 |
חלבונים | 10 | 161 |
פחמימות | 5 | 84 |
שומנים | 9 | 145 |

למתכון המלא לחץ כאן