התוספת הכי נחשקת במדינת ישראל לדעתי היא תפוחי אדמה בתנור, בכל צורה, צבע, גודל, מרקם שונה. לפניכם מתכון לתפוחי אדמה מתובלים היטב וטעימים להפליא.

אפשר להגיד את זה בקול- מותר לאכול תפוחי אדמה, זה לא רע, זה לא ״משמין״ וזה אחלה של מרכיב שמומלץ לנו לשלב בתזונה שלנו. כמו כל מרכיב אחר בתזונה שלנו, מומלץ שלא לצרוך יתר על המידה או בתדירות גבוה. גיוון המרכיבים הנכנסים לנו לגוף חשוב מאוד גם בגלל הערכים התזונתיים המשתנים וגם כדי שלא ישמעמם לנו או יימאס לנו ממאכל מסויים. אז תפוחי אדמה בתנור, יאללה מתחילים?
מצרכים-
שקית תפוחי אדמה בייבי
לתיבול-
4 כפות שמן זית
כפית דבש
כפית פפריקה חריפה
כפית פפריקה מתוקה
כפית צ׳ילי גרוס חריף
כפית פילדלפיה
כפית אבקת שום
כפית מלח גס
אופן ההכנה-
תחילה, חוצים את תפוחי האדמה לשניים ומרתיחים כ-10 דקות.

בנתיים, מערבבים בקערה את כל מרכיבי התיבול, לעיסה נוזלית.


מסננים היטב את תפוחי האדמה, מחזירים לסיר ויוצקים את הרוטב שהכנו.
כדי לא לפגוע בתפוחי האדמה, ניצוק את הרוטב למרכז הסיר ונערבב בעזרת נענוע הסיר בלבד.

נעביר את תפוחי האדמה לתבנית, מרופדת בנייר אפייה ונאפה בחום 180 מעלות להשחמה לפי טעמכם. לפחות 25 דקות.

בתמונה הבאה, תוספות לעל האש- כרוב גנוב, סלט סלנובה, עגבניות מגורדות, טחינה ופטריות מוקפצות.

לכל המתכונים לחץ כאן