תפוחי אדמה אפויים או כמו שאני קוראת להם באמת, תפוח אדמה דרוס. תפוח אדמה שמבשלים לפני האפייה, מועכים מתבלים ואופים עד שהקצוות של הקליפה נשרפים מעט. זה מעדן.

תפוח אדמה זה הירק עם הכי הרבה שיימניג שאני מכירה, הרבה נמנעים ממנו, טוענים שהוא לא בריא ופשוט מוותרים עליו. אני לא מבינה למה, כל ירק אכיל שאמא אדמה הביאה לנו בריא, כמובן במידה. אז אל תעשו לו סתם שיימניג זו אחלה פחמימה, מעטים האנשים שלא אוהבים תפוחי אדמה. אז בואו נחזיר את הכבוד לתפוחי האדמה שזה הירק שאפשר לעשות איתו הכל, תפוחי אדמה אפויים, פירה, סירות תפוחי אדמה, עם תיבול בלי תיבול, בצורת צ׳יפס ארוך או עגול, או אולי בכלל לביבות. הוא יכול להשתלב בכל ארוחה והוא פשוט טעים! יאללה מתחילים?
מצרכים-
שקית תפוחי אדמה בייבי
3 כפות שמן זית
שיני שום- לא חובה
מלח גס
אופן ההכנה-
בסיר עמוק מרתיחים מים, מוסיפים את תפוחי האדמה ומבשלים עד ריכוך. עד שמכניסים מזלג בקלות לתפוח האדמה.
מחממים תנור ל-200 מעלות.
מעבירים את תפוחי האדמה לתבנית שיכולה להכנס לתנור מרופדת נייר אפיה.
לאחר שהוצאנו את תפוחי האדמה מהמים נמעך אותם בעזרת תחתית כוס, כף או מזלג ונפצלח אותם. נתקע שיני שום בין תפוחי האדמה ונבזוק שמן זית ומלח מעל.

מכניסים לתנור ואופים כ-15-20 דקות עד השחמה, ולא מתביישים לאכול תפוחי אדמה כי פעם אמרו לכם שאסור. זו אחלה של פחמימה! בתאבון!

למתכון המלא לפולנטה לחץ כאן
לכל המתכונים לחץ כאן