שכבת שוקולד ושכבת חמאת בוטנים שהופכות לאחד, נגיעות של מלח גס שמתפצפצות בפה ויש אפילו אופציה להוספת אבקת חלבון.
נשנוש קל וטעים!

חטיף דו שכבתי, עם מלח גס שמתפצפץ בפה. אפשר להוסיף לחמאת הבוטנים אבקת חלבון אבל לא חייב.
אני משתמשת באבקת חלבון ISO 100– לדעתי אבקת החלבון הטובה ביותר בשוק היום. קל ופשוט להכנה, אגלה לכם סוד עוד לפני שתקראו את שלבי ההכנה, אני לא באמת מקפיאה ומחכה. זה בהחלט יותר קל ולא מסבך את העיניינים אבל אני אוהבת לאתגר את עצמי במטבח.
אז תזכרו לשלב ההסברים, אני לא מקפיאה אלא שמה את נייר האפייה עם חמאת הבוטנים אחרי שרידדתי כמובן לשכבה דקה מעבירה למגש או תבנית שיכולים להיכנס למקפיא, מסירה את חלקו העליון של הנייר וישר יוצקת את השוקולד. בעזרת כף משטחת את השוקולד על גבי כל חמאת הבוטנים ומקפיאה. יאללה מתחילים?
מצרכים-
לשוקולד
80 גרם עיסת קקאו
20 גרם חמאת קקאו
20 גרם מייפל טבעי
או
100 גרם שוקולד מריר מומס
לשכבת חמאת בוטנים-
כף גדושה חמאת בוטנים טבעית
כף מייפל טבעי
סקופ אבקת חלבון– בטעם וניל
שליש כוס חלב
קורט מלח גס
אופן ההכנה-
בסיר קטן מערבבים חמאת בוטנים, מייפל ומלח גס- מי ששם אבקת חלבון מוסיף גם חלב וסקופ אבקת חלבון, מי שלא פשוט מוותר על החלב ועל אבקת החלבון.
אני השתמשתי ב ISO 100 וניל.

רק לאחר הערבוב מדליקים את האש ומחממים מעט, 2-3 דקות תוך כדי ערבוב. מעבירים לנייר אפייה ומרדדים בין שני ניירות אפייה לשכבה דקה ואחידה. מעבירים למקפיא בלי לקלף את נייר האפייה העליון ובינתיים מכינים את השוקולד, בבן מארי ממיסים חמאת קקאו עיסת קקאו ומייפל לתערובת אחידה שהשוקולד נמס במרקם אחיד ומורידים מהאש.

מוציאים את התבנית עם החמאת בוטנים ומקלפים את נייר האפייה העליון, יוצקים מעל את השוקולד ובעזרת הטייה של התבנית או בעזרת כף נמרח את השוקולד על גבי כל החמאת בוטנים. הגודל תלוי בכם, אפשר לעשות את זה עבה או דק לבחירתכם.
אני השתמשתי בתבנית 20*30 ויצאו לי 24 קוביות בגודל של קוביית שוקולד בערך כ-12-14 גרם כל קובייה.

לכל המתכונים לחץ כאן