המשימה שלי השבוע הייתה להכין קרקר ללא גלוטן שיהיה פריך וקראנצ׳י ביחד. כדי לתת פתרון גם לאלה שנמנעים מגלוטן ולא מוכנים לשלם את המחיר, אז הלכתי על קרקר על בסיס קמח שקדים שיש לו גם טריק קטן.

להכין קרקר ללא גלוטן ללא קמחים על בסיס עמילן זה דיי מאתגר. אז הלכתי על בסיס קמח שקדים לקרקר, הטריק בקרקר הוא זרעי הפשתן. הטריק הוא לתת לקרקר לנוח לפני האפיה כ-15 דקות וכך זרעי הפשתן נותנים מרקם ג׳לי לכל התערובת. התערובת בהתחלה תראה לכם מאוד נוזלית ותחשבו שלא הלך לכם, אבל לא, זה בדיוק הטריק של זרעי הפשתן. תנו לתערובת רבע שעה של מנוחה ותראו איך היא משתנה. יאללה מתחילים?
מצרכים-
110 גרם קמח שקדים
50 גרם זרעי פשתן
50 גרם שומשום
כפית שטוחה מלח
2 כפות שמן זית
כוס מים רותחים (חד פעמי חם)
אופן ההכנה-
מערבבים את כל המרכיבים היבשים בקערה, מוסיפים מים רותחים ושמן זית ומערבבים. נותנים לתערובת לנוח כ-15 דקות. המרקם שלה ישתנה לחלוטין.
בנתיים מחממים תנור ל-170 מעלות, מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומעבירים את התערובת לתבנית. משטחים בעזרת כף או מרית סיליקון- ממליצה להרטיב לפני את הכלי כך יהיה לכם יותר קל. משטחים על גבי כל התבנית, הכמות מספיקה לתבנית תנור אחת. מכניסים לתנור ל-7 דקות אפייה, מוציאים וחותכים בעזרת סכין לא משוננת או גלגלת פיצה לריבועים הגודל הרצוי ומחזירים לתנור. שימו לב כאן כי זה ממש משתנה בין תנורים ונשרף יחסית מהר. מכניסים לאפייה נוספת של 10 דקות, אחרי 10 דקות אני ממליצה לסובב את התבנית ולהחזיר ל-7-10 דקות נוספות.
מוציאים מהתנור וממתינים לקירור מלא לפני שמפרידים את הקרקר מנייר האפייה.
לאחר קירור, מחלצים בעדינות את הקרקרים מנייר האפייה, קבלו עוד טריק- הפכו את כל הנייר עם הקרקרים בזהירות שנייר האפייה יהיה כלפי מעלה וקלפו בעדינות את נייר האפייה. אתם לא חייבים לעשות זאת, אתם יכולים להמתין לצינון ואז לחלץ את הקרקרים בזהירות.
שמרו בקופסא אטומה, עד שבועיים.

לכל המתכונים לחץ כאן