קינואה היא ללא ספק בראש נבחרת הדגנים, היא מזינה ואם יודעים להכין אותה היא גם מאוד טעימה. לא סתם אני אומרת את זה, קינואה צריך לדעת להכין. הטריק לקינואה טעימה בהמשך.

קינואה עם תוספות, פה המשחק מתחיל. יש כל כך הרבה אופציות שאפשר לשלב בה שזה רק תלוי במה שיש לכם בבית ומה שאתם אוהבים. אני בחרתי לשים ברוקולי טרי, אני מאוד אוהבת לשלב אותו עם קינואה או בורגול אבל האפשרויות פה רבות. אפשר לגרד גזר או בטטה, קישוא או זוקיני, קוביות חציל (אפויות), פרחי כרובית, כרוב ניצנים, תירס או כל ירק אחר שבא לכם להכניס. רק שימו לב אם נדרש לבשל או לאפות אותו לפני כי את הקינואה אני מכינה כמו פסטה ולא כמו אורז. זאת אומרת, יש להרתיח את הקינואה בסיר מלא מים עם ריכוך ולאחר מכן לטגן בצל, להוסיף תוספות, לתבל ואז להוסיף את הקינואה. להקפיץ מעט וזהו, הקינואה מוכנה. יאללה מתחילים?
מצרכים-
כוס קינואה לבנה– אפשר לערבב
בצל גדול
2 כוסות פרחי ברוקולי
חצי כפית כורכום
חצי כפית פפריקה מתוקה או חריפה
רבע כפית אגוז מוסקט
רבע כפית פלפל שחור
כפית שטוחה מלח
אופן ההכנה-
את הקינואה נרתיח תחילה בסיר מלא מים (כמו פסטה), עד ריכוך כרבע שעה נשפוך בזהירות למסננת דקה ונשטוף במים קרים.
לאחר השטיפה ננסה להוציא ממנה כמה שיותר נוזלים, אני פשוט סוחטת אותה מעט עם הידיים.
בזמן ההרחתה נכין את הירקות, נקצוץ בצל לקוביות, ברוקולי נפריד לפרחים או כל ירק אחר שבא לכם. אפשר לשלב כמובן כמה סוגים, ממליצה על גזר וכרובית.
עוד טריק שאלמד אתכם, טריק שלמדתי מחברתי תומר. את הבצל נשים בסיר עם מלח בלבד. בלי שמן, נדליק על להבה בינונית ונכסה עם מכסה. הבצל יהפוך שקוף ורק לאחר מכן נוסיף שמן.

זה בדיוק אחרי שהוספתי שמן, נוסיף את הברוקולי או ירק אחר שבחרתם ונתבל בכורכום, פפריקה, אגוז מוסט ופלפל שחור, אל תתבלבלו ותוסיפו שוב מלח, לא צריך שמנו אותו בהתחלה עם הבצל.

נערבב היטב כ2-3 דקות נוסיף את הקינואה ונערבב עד שהיא תקבל כולה צבע מכל התבלינים ונכבה את האש. בתאבון!

קינואה נשמרת במקרר כשלושה ימים.
לכל המתכונים לחץ כאן