אגלה לכם סוד, לא כולם יודעים להכין קינואה. מי שלא מבשל אותה נכון טוען שיש לה טעם של אדמה או של משהו מעופש. אז זהו, שאתם רק לא מבשלים אותה נכון.
קינואה היא זרע המשתייך למשפחת הדגנים, אינה מכינה גלוטן. יש לה ערכים תזונתיים מעולים, היא מכילה את כל חומצות האמינו החיוניות, עשירה בסיבים תזונתיים, זרחן ומגנזיום. מבשלים אותה בתהליך הדומה לפסטה, מרתיחים בסיר מלא מים, מסננים ושוטפים היטב במים קרים. זו הדרך הטובה ביותר לבשל אותה. אני מבטיחה לכם שאחרי הפעם הראשונה שתבשלו אותה בצורה הזו, תסננו ותראו את צבע המים שיוצא ממנה, לא תחזרו תוותרו על פעולה זו. אני ממליצה לבשל אותה כמו שהיא ללא השרייה. רק לאחר מכן מתבלים ומוסיפים תוספות רצויות. ככה עושים קינואה טעימה באמת. יאללה מתחילים?
מצרכים-
2 כוסות קינואה לבנה (לפני בישול)
בצל
2 כפות שמן קנולה
¼ כפית אגוז מוסקט
כפית כורכום
½ כפית מלח הימלאיה
½ כפית שטוחה פלפל שחור
אופן ההכנה-
מרתיחים קינואה בסיר 15 דקות (כמו פסטה) עד שהגרגר נראה כמו עין עם עיגול קטן במרכז כל גרגר, מסננים ושוטפים היטב במים קרים.
בזמן ההרתחה קוצצים את הבצל לרצועות. בסיר עם כף שמן מטגנים קלות בצל
מוסיפים את הקינואה מתבלים בכורכום, אגוז מוסקט, זרעי כוסברה טחונים, מלח הימלאיה ופלפל שחור.
מערבבים היטב בעזרת כף עץ מתקנים תיבול במידת הצורך ובתאבון.
תוספת מעולה לארוחת צהריים, קלילה ובריאה.
לכל המתכונים לחץ כאן