קובה אוי קובה, לא משנה מה העדה שלכם או מה אמא שלכם מבשלת בבית קובה זה קובה כולם יכולים להכין אותה. אין טעימה ומנחמת, כזאת חריפה עם רוטב סגלגל מטריף, ארוחה שלמה בצלחת אחת. הפעם בשיטה קצת שונה, בלי להכין בצק ובטח שלא סולת. ארגנתי לכם קובה קינואה מטריפה ואפילו קלה יותר להכנה.

מתכון לכ-25 קובות-
מצרכים-
לבצק
500 גרם קמח קינואה או קינואה שלמה לא מבושלת טחונה במטחנת תבלינים.
2 ביצים טרופות
חצי כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור
למילוי-
500 גרם בשר בקר טחון
2 בצלים מגורדים וסחוטים
חופן כוסברה קצוצה
מעט אגוז מוסקט ( פחות מרבע כפית)
חצי כפית מלח הימלאיה
לתבשיל-
3 כפות שמן
3 סלקים חתוכים לרצועות ועוד אחד מגורד
3 עגבניות מגורדות
2 כפות פפריקה -אני משתמשת בחריפה בלבד
כפית מלח הימלאיה
מים
מיץ מלימון אחד טרי
אופן ההכנה-
מתחילים בתבשיל, בסיר גדול מחממים 3 כפות שמן שמים את הפפריקה ומערבבים בזריזות (פפריקה נשרפת מאוד מהר) שמים מיד את העגבניות המגורדות ומערבבים היטב. מוסיפים את הסלק המגורד ומערבבים, מוסיפים גם את רצועות הסלק ומכסים במים רותחים. מכסים את הסיר ונותנים לסלק להתבשל, לשים לב תמיד שלא נגמרים הנוזלים, במידה וכן מוסיפים.
בנתיים מכינים את הקובות, את הקובות נכין תחילה כקציצות ולאחר מכן נעטוף אותם כמו שניצל. בצלחת אחת נטרוף שתי ביצים, נתבל אותם בחצי כפית מלח וחצי כפית פלפל שחור.
בקערה נפרדת מערבבים בשר טחון, בצל מגורד, כוסברה ותבלינים ומתחילים בהכנת הקציצות. ממליצה להכין קודם את כל הקציצות ואחר מכן לעבור לציפוי.

אחרי שהכנו את כל הקציצות, נעבור לציפוי. על הציפוי נחזור פעמיים. ניקח קציצה נטבול בביצה ואז בקמח קינואה- שוב בביצה ושוב קמח קינואה. ונניח על נייר אפייה במוורחים, בסיום נעביר לקירור עד שהרוטב יהיה מוכן.
חוזרים לתבשיל, רק כאשר הסלק רך (אני בישלתי במשך שעה והוספתי מים באמצע) מוסיפים מיץ מלימון סחוט, מלח ואז את הקובות. מבשלים עוד 20 דקות ויש לכם קובה קינואה!

בתאבוןןןן!!!
לעוד מתכונים לחץ כאן