את המטבח ההודי גיליתי לא מזמן והאמת התאהבתי.. בריחות ובצבעים המרגשים של הסירים. מרכיבי המבטח ההודי הם יחסית בריאים ומבוססים על הרבה תבלינים וקטניות ופחות על בשרים. אני הכנתי תבשיל המשלב גם קטניות- חומוס וגם דג, יאללה מתחילים, תבשיל קארי שיגרום לכם להתאהב. מה שהכי מיוחד בתבשילי קארי זה שרובם מבוססים על אותה התחלה תמיד אפשר לשנות ולהחליף את המרכיבים למשל סוגי בשרים שונים, להחליף קטניות וירקות לפי הטעם!
מצרכים-
2 פילה דג- אינטיאס, לוקוס, לברק , דניס (מפולט ללא עור)
3 כפות שמן קנולה.
כוס גרגרי חומוס מבושלים
כוס עלי תרד
3 שיני שום
2 ס"מ ג'ינג'ר מגורד
10 עגבניות שרי
3/4 פחית מיי קוקוס
לקישוט- כוסברה קצוצה ובוטנים.
אופן ההכנה-
חותכים את השום לקוביות, את העגבניות לרבעים ואת הג'ינג'ר מגרדים בפומפייה דקה. בסיר רחב עם 2 כפות שמן מטגנים קלות (אש בינונית) שום וג'ינג'ר עד הזהבה, מוסיפים עגבניות מערבבים שתי דקות כדי שהעגבניות יוציאו מעט נוזלים. מוסיפים כף מחית קארי ו מיי קוקוס ומערבבים היטב, לאחר איחוד הרוטב מוסיפים גרגרי חומוס מנמיכים את האש ומכסים את הסיר.
במחבת נפרדת שמים כף שמן וצורבים קלות את הדג 3 דקות הופכים וצורבים למשך דקה נוספת. מעבירים את הדג לצלחת ובעזרת סכין ומזלג וחותכים לפרוסות.
חוזרים לסיר- מוסיפים את התרד וחתיכות הדג לתבשיל הקארי ומבשלים עוד 3 דקות. מורידים מהאש מקשטים בכוסברה ומגישים לצד אורז/ קינואה/לחם מחמצת.

לכל המתכונים לחץ כאן