קאצ׳ו א פפה או בעברית גבינה ופלפל, פסטה ברוטב גבינות ופלפל שחור עם כמה כללים חשובים ותוך מקסימום רבע שעה יש לכם פסטה ברוטב קרמי עשיר וטעים.

קאצ׳ו א פפה, מנת פסטה מינימליסטית ביותר ארבעה מרכיבים, טכניקה טובה והרבה אהבה, זה מה שצריך כדי להוציא את מנת הפסטה המושלמת.
החוק הראשון הוא עבודה מהירה, הרוטב תמיד מוכן ומחכה לפסטה.
החוק השני, לא לסנן את הפסטה. את הפסטה נעביר בעזרת כף מחוררת ישר לתוך הרוטב. את הפסטה יש לאכול מייד לאחר ההכנה, אל תנסו להכין ולהגיש מאוחר יותר הרוטב יתאחד לגושים לא כייפים וזה לא יהיה נחמד.
החוק השלישי, הכינו הכל מראש, הכלים, הסירים הדרושים, גבינות מגורדות, פלפל שחור, מכתש ועלי העבודה צריכה להיות מהירה. פסטה מהירה וקלילה, קלאסיקה איטלקית אמיתית, יאללה מתחילים?
מצרכים-
ל-2-3 מנות
חצי חבילת פסטה- 250 גרם, איכותית. אני השתמשתי בברילה מחיטה מלאה
כפית מלח
20 גרם חמאה
חצי כוס-כוס מי בישול של הפסטה
כפית גדושה פלפל שחור גרוס גס
40 גרם גבינת פקורינו מגורדת
20 גרם גבינת פרמז׳ן מגורדת
אופן ההכנה-
מרתיחים מי מלח בסיר עמוק לבישול הפסטה, מים רותחים וכפית מלח כאשר המים מבעבעים מכניסים את הפסטה ומבשלים לפי ההוראות על גבי האריזה.
במקביל במחבת רחבה ממיסים חמאה, בינתיים כותשים פלפל שחור במכתש ועלי- אל תוותרו על זה, זה פותח טעמים נפלא. מוסיפים את הפלפל לחמאה ומערבבים, מוסיפים רבע כוס ממי הבישול של הפסטה ומנמיכים את האש.
מגרדים את הגבינות לקערה ותוך כדי ערבוב יוצקים פנימה כחצי כוס של מי הבישול של הפסטה עד שנוצרת תערובת קרמית לא דלילה מידי, הוסיפו מים בהדרגה.
מעבירים את הפסטה למחבת ומגבירים מעט את האש, שמים את תערובת הגבינות ומערבבים היטב עד שהפסטה נעטפת כולה ברוטב שקוף-לבן, מגישים מיד!
אפשר להוסיף מלח, אני ממליצה בסיום כי הגבינות הקשות מעט מלוחות. אפשר לפזר למעלה פרמז׳ן.

בתאבון!
לכל המתכונים לחץ כאן