פשטידת בצל ופטריות

פשטידת בצל ופטריות טעימה במיוחד! לא צריך גבינות מיוחדות אפשר להסתדר עם מה שיש לכם במקרר. הסוד בפשטידה הוא לטגן את והפטריות לפני.

אני חולת פשטידות, קודם כל כי זה קל וגם זה טעים שזה חם או קר וזה טעים סתם לנשנוש או כחלק מארוחה. בקיצור זה טעים, רק צריך לדעת לעשות אותן טעימות באמת. אז פתחתי את המקרר והוצאתי מה שיש וזה מה שיצא! פשטידת בצל ופטריות!
הטיפ שאתן לכם הוא להוסיף בצל מטוגן לכל פשטידה ולא משנה מהם הירקות הנוספים, זה פשוט משדרג פלאים כל פשטידה.

את הטריק שלי שלמדתי מחברתי תומר, עם הבצל אני מקווה שאתם כבר מכירים אם לא אז זה ממש הזמן. לאדות בצל ומלח במחבת טפלון, על אש בינונית ולתת לו להזיע ולהיות שקוף. רק אחרי שהוא רך מוסיפים את השמן להזהבה, זה הופך את הבצל לרך וטעים יותר.

יאללה מתחילים?

מצרכים-

בצל

10-12 פטריות

כף שמן זית

4 ביצים

יוגורט חלבון

חצי קוטג׳ 5%

100 גרם גבינות קשות- בולגרית, פטה, חמד, צפתית

4 כפות שיבולת שועל דקה

רבע כפית אגוז מוסקט

רבע כפית פלפל שחור

כפית מלח

אופן ההכנה-

מחממים תנור ל- 180 מעלות. את הבצל חותכים לקוביות, אפשר לאדות מעט על מחבת טפלון- בצל ומלח בלבד על אש בינונית עד ריכוך. לא חייב לאדות את הבצל אפשר לגרד בפומפייה ולסחוט היטב. ממליצה לאדות את הבצל תחילה במחבת עם מלח, לאחר מכן להוסיף כף שמן זית להזהיב את הבצל ולהוסיף את הפטריות. להקפיץ 2-3 דקות עד שהפטריות מחליפות צבע ולהוריד מהאש.

בינתיים בקערה טורפים ביצים, מוסיפים את היוגורט ושאר הגבינות ומערבבים היטב.

מוסיפים שיבולת שועל, את הבצל עם הפטריות ותבלינים ומערבבים עד לקבלת עיסה.

שימו לב אם אידיתם את הבצל עם מלח אל תוסיפו מלח שנית.

מרפדים תבנית בנייר אפייה ויוצקים לתוכה את התערובת.

אפשר לקשט בשומשום, שקדים, גרעינים למיניהם או כל מה שאתם אוהבים ולהכניס לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ואופים חצי שעה עד השחמה.

בתאבון! נשמר במקרר עד 5 ימים.

פשטידת בצל ופטריות

לכל דבר יש תחליף…

אפשר להחליף שיבולת שועל בקמח כוסמין או כל קמח אחר.

אפשר להחליף יוגורט חלבון ביוגורט רגיל, גבינה לבנה או קוטג׳.

לכל המתכונים לחץ כאן

אהבתם את המתכון? שתפו >>

שיתוף ב facebook
שיתוף ב email
שיתוף ב whatsapp
ירקות וסלטים

סלט כרוב ועוף

סלט כרוב ועוף או סלט בריאות של הג׳ירף, סלט קליל, קר וטעים שלא דורש יותר מידי מאמץ

ירקות וסלטים

ספרינג רול

ספרינג רול, דפי אורז במילוי ירקות פריכים רוטב טוב בצד ויש לכם אחלה של מנה קלילה וכייפית.

מתכונים

מרק עוף אסייתי

מרק עוף אסייתי שממלא את הבית בריח של המזרח, מחמם את הלב ועושה נעים בבטן

מתוקים

עוגת בננה

מה עושים עם בננות בשלות? מלא דברים! עוגת בננה היא אחד מבין מיליון האופציות לתמורה טובה לבננות בשלות.

גלילה לראש העמוד