זה כאילו פסטה שמנת ללא שמנת, בלי רגשות אשם ועם המון טעם או פסטה שמנת בריאה יותר מהרגיל.
החלפתי את השמנת בריקוטה וחלב, הוספתי פטריות ויין ויצאה לי פסטה מהחלומות… כל זה מעניק לי מנת פסטה ברוטב ריקוטה ופטריות מושחתת אבל בכיאילו.
בנינו, בין אם אנחנו רוצים לשמור על הגזרה או לא- כולנו אוהבי פחמימות מושבעים- או לפחות הרוב המוחלט… תמיד הרגילו אותנו לפחד מפחמימות או להמנע מהן, במקום פשוט ללמד אותנו לצרוך אותן בצורה נכונה.
פסטה ריקוטה ופטריות היא בעצם פסטה שמנת ללא שמנת או פסטה שמנת בריאה יותר. כי רצינו לצרוך פחמימות בצורה נכונה לא? יאללה מתחילים?
מצרכים-
פסטה שמנת ללא שמנת כ- 6 מנות
חבילת פסטה ברילה- דורום מלא
חבילת פטריות שימג׳י– הפטריות קיימות בשני צבעים, אפשר לבחור אחד או לערבב
20 גרם חמאה
3 שיני שום
חצי כוס יין לבן
¾ כוס חלב
400 גרם גבינת ריקוטה 5%
כפית שטוחה מלח
כפית מחית פטריות כמהין- לא חובה
חצי כפית פלפל שחור
רבע כפית אגוז מוסקט
אופן ההכנה-
בסיר עמוק מרתיחים מים לבישול הפסטה, רק כשהמים מבעבעים מכניסים את הפסטה לבישול של 13 דקות בדיוק! ומסננים.
במחבת רחבה על אש נמוכה מטגנים פרוסות שום או שום כתוש בחמאה-
חשוב לא אש גבוה וגם לא בינונית!- אש נמוכה כ-3 דקות, מוסיפים פטריות ומטגנים להזהבה. כפי שניתן לראות אני השתמשתי בחצי חבילה של פטריות לבנות וחצי חומות.

שהפטריות זהובות מוסיפים את היין ומערבבים היטב. חשוב מאוד לבשל את הפטריות היטב, פטריות מהסוג הזה אינן מותרות לצריכה אם הן לא עברו בישול.
לאחר מכן מוסיפים גם ריקוטה חלב ותבלינים ומערבבים.
בהתחלה יהיו גושים וזה בסדר, זה מתאחד בסוף.
מבשלים כרבע שעה, טועמים ומתקנים תיבול אם יש צורך.

הערות-
400 גרם גבינת ריקוטה- זה קופסא ועוד 2 כפות גדושות.
לא חייב לשים חמאה, אפשר להשתמש גם בשמן רצוי.
פסטה- ממליצה על ברילה- דורום מלא, לדעתי הפסטה הטובה ביותר.
אפשר להשתמש באיזה פטריות שתבחרו- אפשר להוסיף ערמונים, קוביות בטטה אפויות או מה שאתם אוהבים.
לעוד מתכונים לחץ כאן