פירה תפוחי אדמה נמס בפה, לא אשקר הוא מצריך קצת מאמץ אבל הוא בהחלט שווה את זה!
פירה בלי תוספות מיותרות וסוד אחד שגורם לו להיות כל כך חלק וטעים.

הסוד לפירה נימוח בפה לא חייב להכניס מלא שומן רווי, הסוד האמיתי הוא להעביר אותו במסננת. זהו! אמרתי את זה! לא חמאה, לא שמנת ולא שמן זית פשוט למעוך ואז להעביר דרך מסננת דקה. בעזרת קלף או כף עץ גדולה. לאחר מכן מבשלים אותו שוב מעט, זה כדי לחמם אותו כי ככל הנראה ייקח לכם קצת זמן למעוך את כל תפוחי האדמה ובכל זאת צריך לנסות לעבוד כמה שיותר מהר.
את תפוחי האדמה נבשל על הקליפה שלהם עד לריכוך מלא כדי שלא ייספגו הרבה נוזלים, נקלף בזהירות ובמהירות ברגע שהם מוכנים. יאללה מתחילים?
מצרכים-
8-10 תפוחי אדמה לבנים בינוניים
כפית מלח
אופן ההכנה-
שוטפים את תפוחי האדמה היטב- ממליצה עם ספוגית ומעט סבון ומניחים בסיר עמוק. מכסים במים ומרתיחים עד ריכוך מלא.
מוציאים את תפוחי האדמה ומקלפים בזהירות רבה, אני נעזרת בסכין וכף או עם כפפות עמידות לחום.
מועכים בעזרת ממעך פירה כמה שניתן, ככל שתמעכו יותר כך השלב הבא יהיה יותר קל.
לוקחים קערה נקייה ומעליה מניחים מסננת מתכת דקה, לוקחים כל פעם קצת מתפוחי האדמה המעוכים ומעבירים דרך המסננת.
אחרי שמסיימים להעביר את כל הפירה דרך המסננת מחזירים לסיר בו בישלנו את תפוחי האדמה, ללא המים כמובן. מחממים מעט תוך ערבוב תמידי- זהירות שלא יידבק לכם! מוסיפים מלח, טועמים ומוסיפים עוד במידה ורוצים וזהו! הפירה מוכן.
אני הכנתי את הפירה כמצע לתשביל בשר מפורק, הכנתי גם טבעות בצל שיהיה משהו קריספי וסלט מרענן.

לכל המתכונים לחץ כאן