הפאי המנצח שלי! פאי פקאן ותמרים זה שלכל מקום שאני מביאה כולם תמיד מופתעים שאני הבאתי אותו. כי הרי כולם יודעים שאם מבקשים ממני להביא עוגה או קינוח זה תמיד יהיה ממרכיבים איכותיים ובריאים. אף פעם לא מאמינים שאני זו שהכנתי את הפאי שנראה ומרגיש מושחת אבל הוא לא בדיוק כזה. את הפאי הכנתי לראשונה ליום הולדתו של בעלי שיחייה, שתדעו לכם שאתם מכינים משהו לאנשים שאתם אוהבים זה בהכרח יוצא טעים יותר.

פאי פקאן ותמרים, נראה מושחת אבל רחוק מאוד מיזה. שווה וטעים ברמות שאפילו לי קשה להאמין שהמרכיבים שלו כל כך שווים. יאללה מתחילים?
מצרכים-
לבצק- תבנית פאי קוטר 28.
4 כוסות קמח שקדים
3 כפות שמן קוקוס נוזלי או חמאה מומסת
2 חלמוני ביצה או 6 כפות רסק תפוחים
למלית-
6 תמר מג׳הול (גדול) מושרה במים חמים 10 דקות או 6 תמר ״גלידה״
כוס פקאן טבעי
6 כפות רסק תפוחים או בננה מרוסקת*
כוס פקאן לקישוט
2 כפות מייפל טבעי
2 כפות מים
כפית שמן קוקוס
אופן ההכנה-
מחממים תנור ל- 180°. במעבד מזון עם להב מתכת שמים את מרכיבי הבצק ומערבלים ליצירת גוש בצק אחיד.
מניחים את גוש הבצק על גבי נייר אפייה ומרדדים ליצירת עיגול מספיק בגודל תבנית הפאי ומעבירים לתבנית כשנייר האפייה בתחתית, כך יהיה יותר קל לחלץ את הפאי לאחר האפייה.

מכניסים לאפייה של 5 דקות ובינתיים מכינים את המלית, במעבד מזון עם להב מתכת (אותו אחד שהכנתם אתו את הבצק, גם אל תשטפו אותו אין צורך) שמים תמרים שהוצאנו מהמים החמים לאחר 10 דקות ורסק תפוחים (או בננה) וטוחנים ליצירת מחית, לקראת הסוף מכניסים גם את כוס הפקאן- כדי שיהיו מורגשים ולא ייטחנו לחלוטין.
מוציאים את בצק הפאי מהתנור ויוצקים מעליו את המלית, בעזרת כף משטחים על גבי כל התבנית.

מסדרים את הפקאנים במעגלים, אם אתם רוצים שיצא לכם מדוייק תתחילו מהמעגל החיצונים ביותר או שתטחנו את הפקאן ופזרו מלמעלה.

בכוס מערבבים 2 כפות מייפל כפית שמן קוקוס וכף מים.
ובעזרת מברשת מברישים את כל העוגה. אופים 17 דקות ומצננים.

רצוי לחלץ את הפאי מהתבנית כשהוא פושר ולהעביר כבר לקירור.
מגישים קר או מחומם מעט ושומרים בקירור.
לכל המתכונים לחץ כאן