עוגות גבינה זה תמיד כיף, בין אם מדובר ב- פאי גבינה, עוגת גבינה קרה או אפויה.
לפניכם פאי גבינה קליל, מבצק כוסמין מלא ושקדים עם מלית שמערבבים בקערה!
פאי גבינה לבנה עם בצק פריך כוסמין-שקדים. קל, פשוט וטעים!

מצרכים-
תבנית פאי מתפרקת- קוטר 28
לבצק-
כוס וחצי קמח כוסמין מלא
חצי כוס קמח שקדים (שקד מולבן טחון דק)
100 מ"ל (חצי כוס) שמן קוקוס
3 כפות מייפל טבעי
למלית-
500 גרם גבינה לבנה 5%
ביצה שלמה
4 כפות מייפל טבעי
2 כפות סירופ אגבה או מייפל טבעי
2 כפות קמח טפיוקה/ קורנפלור
קישוט-
שקדים\אגוזים\פיטוקים טחונים
פופקורן מקורמל בדבש
שקד פרוס מקורמל בדבש
ההמלצה-
כף דבש
3/4 כוס שקדים פרוסים.
מחבת טפלון
אופן ההכנה-
מחממים תנור ל-170 מעלות.
במעבד מזון עם להב מתכת שמים את כל מרכיבי הבצק, וטוחנים עד לקבלת כדור בצק אחיד. מרדדים את הבצק בין שני ניירות אפייה לעיגול גדול -שיספיק לכסות את תבנית הפאי כולל השוליים. מסירים את נייר האפייה העליון ומעבירים לתבנית – אני משאירה את נייר האפייה למטה על מנת שהבצק לא יידבק ואוכל לשלוף את העוגה שלמה עם הנייר. מהדקים ומסדרים את הבצק שיכסה את כל התבנית כולל הדפנות ומיישרים בעזרת סכין.
מכניסים לתנור שחומם מראש ל-7 דקות בדיוק לייצוב הבסיס.
בנתיים מכינים את המלית, בקערה שמים גבינה וביצה וטורפים בעזרת מטרפה, מוסיפים את האגבה והמייפל ובסוף כאשר הכל מתאחד מוסיפים את קמח הטפיוקה. טורפים היטב עד שאין גושים.
מוציאים את העוגה מהתנור ומיד יוצקים את תערובת הגבינה, מישרים עם מרית שיהיה יפה ואחיד ואופים 25 דקות,

מצננים היטב ורק אז אפשר להוציא מהתבנית, לא חייב להוציא.
מקשטים במה שאוהבים, אני ממליצה של שקדים מקורמלים, התוספת הטעימה ביותר שיצאה לי.

במחבת טלפון מחממים כף דבש עד בעבוע, מוסיפים את השקדים ומערבבים בעזרת כף עץ בלבד עד השחמת השקדים.
מעבירים לצלחת מעט משומנת כדי שלא ידבקו לנצח לצלחת, מצננים מעט ומקשטים את העוגה.
שומרים עד 5 ימים במקרר ואוכלים ללא רגשות אשם. בתאבון!
לעוד מתכוני עוגות וקינוחים לחץ כאן