כולם אוהבים עוגות שוקולד, מהגן עד הנצח, עם סוכריות או בלי, יש כאלה שאוהבים עם קוקוס ויש כאלה שאוהבים נקי. אני אוהבת הכל, לכם אתן להחליט לבד איך תקשטו אותה. מה שבטוח שהיא טעימה לא פחות מעוגת שוקולד רגילה.

אבל לא תאמינו, עוגת השוקולד המנצחת שלי היא בכלל בלי שוקולד, בלי קמח ובלי סוכר! והיא ספוגית ונימוחה שלא תאמינו שמכל כך מעט מרכיבים יוצאת עוגה גבוה ויפה. עוגת שוקולד בריאה ונימוחה שלא תוכלו להפסיק ליישר, יאללה מתחילים?
עוגת שוקולד ללא גלוטן
מצרכים-
2 ביצים
3 כפות רסק תפוחים ללא סוכר– אפשר לגרד תפוח או אגס
2 כפות חמאת בוטנים טבעית
2 כפות קקאו
3 כפות סילאן טבעי
חצי כפית סודה לשתייה
לציפוי-
6 קוביות שוקולד מריר 85%- אני השתמשתי בלינדט
4 כפות חלב- אני השתמשתי ב-2% דל לקטוז
כף מייפל טבעי
*לגרסה פרווה אפשר להחליף את החלב במשקה צמחי אחר, משקה שקדים, סויה, קרם קוקוס וכו
אופן ההכנה-
מחממים תנור ל- 180 מעלות, במיקסר נקציף שתי ביצים שלמות עד לקבלת קצף צהבהב בהיר ויציב. בקערה נפרדת נערבב את שאר המרכיבים- 3 כפות רסק תפוחים, שתי כפות חמאת בוטנים, 2 כפות קקאו, 3 כפות סילאן טבעי וסודה לשתייה, מערבבים היטב לעיסה אחידה ומאחדים בתנועות קיפול לתוך קציפת הביצים.
ניצק לתבנית אינגליש קייק משומנת ונכניס לתנור ל-25-28 דקות עד שנועצים סכין במרכז העוגה והוא יוצא נקי.

מכינים גם את הציפוי, בקערה שיכולה להיכנס למיקרוגל שמים שוקולד, חלב ומייפל ומכניסים למיקרוגל ל-30 שניות, מוציאים מערבבים היטב ובמידת הצורך מכניסים לעוד 15-20 שניות.
מערבבים עד לאיחוד ושופכים על העוגה לאחר צינון.
לכל המתכונים לחץ כאן