הקינוח שהולך לגנוב את ההצגה וזה בכלל לא משנה מה כללה הארוחה שלפניו. קבלו מתכון ומטמטם והאמת גם לא ממש קשה, לסניקרס ביתי ואיכותי שלאחריו לא תרצו לאכול סניקרס קנוי.

אחד המתכונים שעשיתי הכי הרבה בחיי, אני כבר עושה אותו על עיוור. תמיד יש לי מוכן במקפיא לשליפה מהירה שבא לי משהו מתוק או שמגיעים אורחים ובא לי להפתיע.
מצרכים-
ל- 5 חטיפים גדולים או 10 קטנים
שכבה ראשונה-
4 תמר מג׳הול גדול- ממליצה על תמר גלידה
כוס קמח שיבולת שועל או קמח שקדים
שליש כוס בוטנים מולבנים קלויים
שכבה שנייה-
4 כפות חמאת בוטנים
3 כפות מייפל טבעי
חצי כפית מלח גס
חופן בוטנים מולבנים קלויים
לציפוי-
140 גרם עיסת קקאו
60 גרם חמאת קקאו
60 גרם מייפל טבעי או סירופ אגבה
או לחילופין, 150 גרם שוקולד מריר איכותי מומס בבן מארי
אופן ההכנה-
קולים בוטנים בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות כ-15 דקות ומצננים היטב.
מתחילים בבסיס, במעבד מזון שמים תמרים, קמח שיבולת שועל ובוטנים וטוחנים ליצירת עיסה מעט דביקה.

לוקחים תבנית אינגליש קייק או תבנית זכוכית צרה ומלבנית, מרפדים בנייר אפייה ומשטחים את התערובת לשכבה אחידה ודחוסה. אפשר לכסות בנייר אפייה ולעבור עם מערוך או עם כף היד כדי לדחוס את השכבה היטב.
עניין הדחיסות חשוב- אחרת כשתחתכו את הסניקרס לפני הציפוי- התחתית עלולה להתפרק.
מעבירים למקפיא להתייצבות כחצי שעה לפחות.

מכינים את השכבה השנייה, מערבבים חמאת בוטנים, מייפל ומלח וטועמים- ניתן לתקן לפי טעמכם האישי.

לאחר הקפאת הבסיס מוציאים ומוסיפים גם את השכבה השנייה בעזרת כף משטחים ויוצרים שכבה אחידה ומיישרים, מפזרים בוטנים קלויים למעלה ובעזרת האצבעות דוחסים מעט את הבוטנים פנימה כדי שלא יפלו שנחתוך את החטיף.
מקפיאים לשעה לפחות, אפשר גם לילה.

לאחר ההקפאה מחלצים את החטיף מהקופסא וחותכים ל5 או 10 חתיכות שוות- אפשר ליישר מעט את הקצוות.
מכינים את הציפוי, בבן מארי ממיסים את עיסת הקקאו וחמאת הקקאו מערבבים בעזרת לקקן עד יצירת שוקולד אחיד ללא גושים, מוסיפים גם את המייפל ומערבבים היטב- אפשר גם להמיס 150 גרם שוקולד מריר 85% מוצקי קקאו.

מעבירים לכלי עם משפך- לא חייב, אפשר לצקת גם עם הקערה בה השתמשתם.
מניחים את החטיפים במרווחים על רשת שמתחתיה יש תבנית או נייר אפייה- אפשר להשתמש גם ברשת התנור.
יוצקים את השוקולד על החטיפים ובסיום מנערים מעט את התבנית כולה, בעדינות.

מכניסים לקירור להתייצבות השוקולד- לא לגעת זה ישאיר טביעות אצבעות!
לאחר ההתייצבות ניתן להעביר לקופסא ולשמור בקירור.

הערות והמלצות:
אפשר לוותר על החיתוך לקוביות או מלבנים וליצוק את השוקולד המומס שכבה מלאה לאחר השלב שבו פיזרנו את הבוטנים, להקפיא ולאחר מכן לחתוך לגודל הרצוי.
אפשר לשדרג ולהפוך לקינוח מושקע בעזרת-
קראמבל קקאו- קמח כוסמים, קקאו, מייפל ושמן קוקוס.. אני לא ממש יודעת להגיד לכם כמויות, יצרתי בצק ואפיתי אותו.
הכנתי גם קרם יוגורט- יוגורט רגיל ומייפל טבעי.
בוטנים מצופים דבש- אותם בוטנים קלויים שקלינו בהתחלה, במחבת עם כף דבש עד שהכול מתקרמל.

וזו התוצאה, שמתי הכל יפה על הצלחת וזה עשה את העבודה!
לכל המתכונים לחץ כאן