סלט בוראטה עם מיקס עגבניות צבעוניות צלויות וטריות, עם שמן זית ובלסמי. תאמינו לי, לא צריך יותר מיזה.

בוראטה היא אחת הגבינות הכי טרנדיות כרגע, היא איתנו כבר המון שנים אבל לאחרונה היא מככבת יותר והאמת מקבלת את הכבוד המגיע לה!
גבינת בוראטה היא גבינה איטלקית, עשויה ממוצרלה ושמנת כאשר המעטפת החיצונית עשויה גבינה קשה ובפנים כחותכים אותי היא משחררת גבינה נוזלית יותר או במילים אחרות, תענוג של גבינה. אני הלכתי על עגבניות צלויות בתנור, להן הוספתי עגבניות שרי תמר אדומות ומנומרות טריות על כל זה זילפתי בלסמי וכמובן את הבוראטה- מעדן!
אם אין לכם בוראטה ועדיין בא לכם להכין את הסלט אתם יכולים ללכת על קובייה מכובדת של גבינת פטה או גבינה בולגרית, גם הן יעבדו פה מצוין.
אז יאללה, מתחילים?
מצרכים-
30-35 עגבניות שרי תמר אדומות
5-10 עגבניות שרי תמר מנומרות
3 כפות שמן זית
חצי כפית מלח
חומץ בלסמי- מומלץ מצומצם
גבינת בוארטה
אופן ההכנה-
מתחילים בצליית העגבניות, חשוב מאוד לצלות את העגבניות בכלי בו תגישו את הסלט כי אנחנו רוצים לשמור על כל הנוזלים שהעגבניות יוציאו בזמן האפייה וכמובן על שמן הזית.
אני הלכתי על תבנית פיצה אישית, הנחתי בה כ-30 עגבניות- תשאירו 5-6 עגבניות טריות ואת השאר הניחו שלמות בתבנית, זלפו שמן זית ומלח והכניסו לאפייה בתנור שחומם מראש ל-250 מעלות בתוכנית צלייה גריל עליון לאפייה של כ-חצי שעה. באמצע פתחו את התנור וערבבו קצת את העגבניות.
נניח לעגבניות להתקרר ובינתיים נחתוך את שאר העגבניות הטריות לרבעים נוסיף לתבנית לאחר שהעגבניות הצלויות התקררו מעט.
נערבב היטב את העגבניות הטריות עם העגבניות הצלויות והנוזלים שבכלי.
נטעם ונתקן תיבול במידת הצורך, נשים את הבוראטה במרכז ונזלף מעל חומץ בלסמי.
מי שאוהב יכול להוסיף עלים ירוקים- בזיליקום טרי, תימין, רוקט או כל ירק אחר אהוב.

הכנתי את הסלט בוראטה לצד פולנטה, פיצה אקסטרה חלבון ופוקאצ׳ה שעשיתי מאותו בצק של הפיצה חלבון. ארוחה איטלקית קלילה, מהירה ומפנקת במיוחד.
לכל דבר יש תחליף..
אם לא מצאתם גבינת בורטה גם מוצרלה יכולה לעבוד פה, בייבי מוצרלה אפילו יותר.
אל תוותרו על הצלייה של העגבניות, זה עושה את כל הסלט.
לכל המתכונים לחץ כאן