ניוקי ביתי

ניוקי ביתי, עננים של תפוחי אדמה שנמסים בתוך הפה. אחת המנות האהובות עליי. מנה מרשימה ודיי קלה להכנה. מה שצריך זה רוטב מושלם שיחכה לעטוף את הניוקי וזהו, יש לכם את זה.

אז אתם כבר יודעים שאצלי לא מפחדים מתפוחי אדמה, למרות שהרבה נוטים להשמיץ את הירק אני לא. אני מאודדד אוהבת תפוחי אדמה בכל הצורות וכל הסוגים. אז ניוקי ביתי זו מנה יחסית קלה להכנה, זה רק נראה מסובך. כל מה שצריך זה לא לפחד מהבצק הרך ולעבוד מהר. חייב לסיים את הכנת הרוטב לפני שמתחילים להרתיח את הניוקי כי הניוקי חייב לעבור מהמים ישירות לרוטב ולא לחכות במסננת. יאללה מתחילים?

מצרכים-

לניוקי-

כ-4 מנות

1 ק״ג מלח גס

9-10 תפוחי אדמה גדולים

1.5 כוסות קמח כוסמין מלא

3 חלמוני ביצה

לרוטב-

ראש שום

20-25 עגבניות שרי

שליש כוס שמן זית

כפית שטוחה פלפל צ׳ילי גרוס דק חריף- לא חובה!

כפית מלח

אופן ההכנה-

מחממים תנור ל-200 מעלות ובתבנית תנור מרופדת נייר אפייה שמים 1 ק״ג מלח גס, שוטפים את תפוחי האדמה מסדרים על המלח ומכניסים לתנור לשעה. בודקים את תפוחי האדמה בעזרת מזלג ומוציאים כאשר הם רכים לחלוטין.

בנתיים, מכינים את הרוטב. במחבת רחבה שמים שמן זית ושום ומדליקים על להבה בינונית. שהשום מתחיל להיטגן מעט מוסיפים את הצ׳ילי החריף והעגבניות שהן חצויות לשתיים, מוסיפים גם מלח מנמיכים את האש ומכסים.

אחרי שתפוחי האדמה רכים מוציאים מהתנור ובזהירות רבה מקלפים ומעבירים לקערה, מועכים בעזרת ממעך או מגררים על פומפיה דקה. מוסיפים את הקמח ומערבבים ולאחר מכן מוסיפים את החלמונים. תפוחי האדמה חמים לכן צריך לעבוד כאן מהר. לאחר הוספת החלמונים לערבב במהירות כדי שלא תהיה לכם מיני חביתה.

מקמחים היטב את משטח העבודה מגלגלים את הבצק בחלקים לנקניקים ארוכים וחותכים ליחידות באורך כ-3 ס״מ בעזרת סכין לא משוננת או קלף. מעבירים בעדינות לתבנית תרופדת נייר אפייה וממשיכים ליצור נקניקים עם שאר הבצק.

ממלאים מים בסיר עמוק עם מלח ומביאים לרתיחה, מנמיכים מעט את האש על מנת שהמים לא יבעבעו יתר על המידה. מוסיפים את הניוקי בנגלות ל2-3 דקות, מוציאים כשהניוקי צף בעזרת כף מחוררת ישירות לתוך מחבת הרוטב.

ממליצה בחום לא לערבב את הניוקי אלא לנענע את המחבת להקפיץ אותם לתוך הרוטב, כדי שלא יהפכו לעיסה. עובדים מהר, מרתיחים את הניוקי ומעבירים למחבת. מעבירים לצלחת מגרדים פרמז׳ן ואוכלים בהנאה!

בתאבון!

לכל המתכונים לחץ כאן

אהבתם את המתכון? שתפו >>

שיתוף ב facebook
שיתוף ב email
שיתוף ב whatsapp
ירקות וסלטים

סלט כרוב ועוף

סלט כרוב ועוף או סלט בריאות של הג׳ירף, סלט קליל, קר וטעים שלא דורש יותר מידי מאמץ

ירקות וסלטים

ספרינג רול

ספרינג רול, דפי אורז במילוי ירקות פריכים רוטב טוב בצד ויש לכם אחלה של מנה קלילה וכייפית.

מתכונים

מרק עוף אסייתי

מרק עוף אסייתי שממלא את הבית בריח של המזרח, מחמם את הלב ועושה נעים בבטן

מתוקים

עוגת בננה

מה עושים עם בננות בשלות? מלא דברים! עוגת בננה היא אחד מבין מיליון האופציות לתמורה טובה לבננות בשלות.

גלילה לראש העמוד