מרק שעועית או כמו שאני הכרתי אותו- כמונייה אחד המרקים הכי טעימים שיש. אפשר להכין עם בשר ואפשר גם בלי תמיד הוא יוצא טעים!

מרק שעועית או מרק שועית או כמונייה- אני הכרתי את זה בבית של אפיק (בעלי) אמא שלו מכינה את המרק הכי טעים בעולם! ואני כאן כדי להעביר אותו הלאה, כדי שגם אתם תיהנו מהמרק האלוהי הזה. הוא ממש קל להכנה, אני משתמשת בשעועית מבושלת של סנפרוסט כדי לקצר תהליכים ובבשר מספר 2- אונטריב כדי שהוא יתפרק בסוף הבישול ויהיה רך וטעים. יאללה מתחילים?
מצרכים-
400-500 גרם בשר מספר 2 חתוך לקוביות
2 כפות שמן זית
2 כוסות שעועית מבושלת
2 גזרים
4 כפות רסק עגבניות ללא סוכר
2 שיני שום
כפית גדושה פפריקה חריפה
כפית גדושה פפריקה מתוקה
2 כפות מלח
כ-2.5 ליטר מים
10 שיני שום
כפית כמון
אופן ההכנה-
חותכים את הבשר לקוביות, את הגזר מקלפים וחותכים לעיגולים ומקלפים את השום- או משתמשים בשום קלוף- לא ממליצה על שום כתוש.
בסיר מחממים שתי כפות שמן זית, סוגרים את הבשר מכל צדדיו. משאירים את הבשר בסיר ומנמיכים קצת את האש.
מוסיפים את הפפריקות ושמים ישר רסק עגבניות (זהירות פפריקה נשרפת מהר- חשוב לעבוד כאן מהר) מערבבים ומוסיפים גזר, 2 שיני שום בלבד ושעועית ומוסיפים מים.

מבשלים כ-3 שעות עד לריכוך מלא של הבשר.

בקערה קטנה כותשים 10 שיני שום ומוסיפים כפית כמון, מערבבים היטב עד ליצירת מחית שום וכמון מוסיפים לסיר ומבשלים 10 דקות נוספות.
מגישים חם! מומלץ עם קצת לחם.
לכל המתכונים לחץ כאן