מקלות כוסמת עם תוספות שעושות נעים בפה ובבטן. אפשר להוסיף מה שרוצים, ללא גלוטן וללא התפחה.

לפני שנתחיל, אם אין לכם בבית קמח כוסמת ירוקה וממש בא לכם להכין מקלות כוסמת זה אפשרי! אם יש לכם כוסמת ירוקה- פשוט טחנו את הכוסמת בבלנדר חזק וטוב לקמח או החליפו בקמח שיבולת שועל שגם אותו אתם יכולים להכין בבית. פשוט לטחון שיבולת שועל במעבד מזון עד שיהיה לכם קמח. לא ממליצה להחליף בקמח כוסמין מלא או קמח חיטה אחר כיוון שיצא לכם דחוס ולא מאוד ידידותי לאכילה.
מצרכים-
ל-16 מקלות כוסמת
½2 כוסות קמח כוסמת ירוקה
¾ כוס מים חמימים
2 כפות שמן זית
10-15 זיתים קצוצים
כף שומשום
כף גרעיני דלעת
כף גרעיני חמנייה
כפית תבלין פלפל צ׳ילי גרוס
כפית שום גבישי
כפית מלח
אופן ההכנה-
חממו תנור ל- 180 מעלות טורבו ובקערה שימו יחד את כל חומרי הבצק ולושו לקבלת בצק אחיד. פה מתחיל המשחק, אתם יכולים להכניס לבצק מה שאתם אוהבים. גרעינים מכל הסוגים, תבלינים או זיתים, עגבניות מיובשות, קונפי שום ועוד כל רעיון שעולה לכם לראש.

אם הוא דביק תוסיפו מעט קמח.

על נייר אפייה צרו מהבצק מקלות וסדרו בתבנית תנור, אם קשה לכם ליצור את הצורה הרטיבו מעט את הידיים.
נכניס לתנור ונאפה כ- 17-20 דקות ובתאבון!

אפשר להחליף קמח כוסמת בקמח שיבולת שועל, פחות ממליצה להחליף בכוסמין כי אין שמרים ולכן הסיכוי שיצא לכם דיקט גבוה מאוד.

לכל המתכונים לחץ כאן