כל מה שצריך כדי להכין ממרח שקדים ביתי איכותי וטעים זה- שקדים שלמים ומעבד מזון טוב.
אפשר להוסיף גם סבלנות, זה לא קורה במהירות… אז קחו את הזמן.
מצרכים-

2 כוסות שקדים טבעיים עם קליפה, ללא קלייה וללא השרייה.
סבלנות
אופן ההכנה-
שמים את השקדים במעבד מזון ופשוט מפעילים. זהו.
סתם, לפעמים אפשר לעצור את הבלנדר וקצת לעזור לממרח עם כף אבל זה מאוד תלוי בבלנדר שלכם אז שימו לב.
עד שנוצר לכם ממרח שקדים ביתי אמתי מיד תראו את כל השלבים של הטחינה.
שימו לב! הטחינה יכולה לקחת גם חצי שעה, לא להתייאש.
השקדים יהפכו לפירורים, יתאחדו לגוש ואז יתפרקו לממרח, מחזה משגע, בתאבון.
שלב ראשון- שקדים שלמים
שלב שני- שקדים גרוסים

שלב שלישי- השקדים מתחילים להתאחד
שלב רביעי- מתגבשים לגוש אחיד וחלק

שלב חמישי- הגוש מתחיל להתפרק, עדיין יש קצת גושים
שלב שישי- ממרח חלק לחלוטין

ממליצה לשמור בצנצנת זכוכית אטומה, להכניס רק כלי- כפית או כף נקי פנימה.
נשמר המון זמן בצנצנת נקיה מכפיות מלוכלכות.
מומלץ למרוח ממרח שקדים ביתי מעל פנקייק חלבון או אפילו על צנים של לחם מחמצת כוסמין שווה.. לפזר קצת פולי קקאו ומעט סירופ מייפל, אשמח גם לקפה, תודה.
לכל המתכונים לחץ כאן