לחמניות שמינייה

לחמניות שמינייה מקמח כוסמין מלא, לחמניות ממש כמו של הקייטנה רק שאם הקייטנה תהיה שלי סביר להניח שהילדים יקבלו לחמניית כוסמין מלא ומיי קוקוס במקום שוקו בשקית.

לחמניות שמינייה או לחמניות של קייטנה, ככה אני מכירה אותן. כולם קצת מפחדים מלחמניות המכילות 100% קמח כוסמין מלא ללא ערבוב של קמח נוסף. האמת, אני לא מבינה למה. אני משתמשת אך ורק בקמח כוסמין מלא, כל מה שצריך זה לא לפחד ממנו, לתת לבצק את הזמן שלו לתפוח ולתת ללחמניות כמובן זמן להתפחה שנייה. הן יוצאות רכות מבפנים וקריספיות מבחוץ, שממש קשה להספיק לנשנש אותן שהן חמות. יאללה מתחילים?

מצרכים-

כ-16 לחמניות.

קילו קמח כוסמין מלא

שתי כפות שמרים יבשים

200 מ״ל שמן זית

450 מ״ל מים פושרים

4 כפות סילאן טבעי

כף מלח

אופן ההכנה-

בקערת המיקסר מערבלים תחילה עם וו לישה קמח ושמרים, מוסיפים שמן זית וסילאן ומערבלים עד יצירת גושים קטנים. מוסיפים את המים בהדרגה, תוך מזיגה איטית ובסיום שמים את המלח. מערבלים עד שתחתית המיקסר נקייה לגמרי ולא נשארו בה שאריות וכל הבצק מתאגד כגוש אחד סביב וו הלישה. עוצרים את המיקסר ומפרידים את הבצק מוו הלישה, יוצרים כדור מהבצק ומשמנים אותו במעט שמן זית מכל צדדיו. מניחים בקערה ומכסים את הקערה במגבת ושמים במקום חמים על מנת שיכפיל את נפחו, שעה אחת.
לאחר שעה מוציאים את הבצק, לשים מעט כדי להוציא את האוויר ומניחים על משטח העבודה, אני אוהבת לעבוד כאן עם משקל אך לא חובה. אתם יכולים לחלק את הבצק לכ-15-16 כדורים שווים כמה שניתן, או לעבוד עם משקל ולחלק את הבצק לכדורים במשקל 100 גרם להניח על משטח מקומח ולכסות. מתחילים לעבוד עם כדור אחד.

מרדדים את הכדור משטח בצק בצורת אליפסה וממנו יוצרים שבלול ארוך.
מניחים את השבלול מולכם לאורך ויוצרים את הספרה 9, לוקחים את החלק התחתון (הלמטה של ה-9) ומכניסים לתוך העיגול שיצרנו מעל הצד השמאלי ומתחת לצד הימני.
את החלק הסגור העגול מסובבים ואת החלק האחרון שנשאר לנו- החלק התחתון של ה-9 מכניסים למרכז.

מצרפת לכם את הסרטון, זה רק נשמע מסובך אבל זה ממש קל.
הנה קישור לסרטון מעמוד האינסטגרם שלי, לחצו כאן.

מסדרים בתבנית מרופדת נייר אפייה את לחמניות עם מרווחים, מברישים בביצה מפזרים שומשום, פשתן, פרג או כל מה שתרצו ומכסים להתפחה נוספת של חצי שעה. בנתיים מחממים תנור ל-180 מעלות.

אופים את הלחמניות 20-25 דקות, עד שתחתית הלחמנייה שחומה.
אל תתפתו להוציא לפני הזמן, אני מזכירה שאלה לחמניות מקמח כוסמין מלא לכן הן שחומות יותר.

בתאבון!

לכל המתכונים לחץ כאן

אהבתם את המתכון? שתפו >>

שיתוף ב facebook
שיתוף ב email
שיתוף ב whatsapp
ירקות וסלטים

סלט כרוב ועוף

סלט כרוב ועוף או סלט בריאות של הג׳ירף, סלט קליל, קר וטעים שלא דורש יותר מידי מאמץ

ירקות וסלטים

ספרינג רול

ספרינג רול, דפי אורז במילוי ירקות פריכים רוטב טוב בצד ויש לכם אחלה של מנה קלילה וכייפית.

מתכונים

מרק עוף אסייתי

מרק עוף אסייתי שממלא את הבית בריח של המזרח, מחמם את הלב ועושה נעים בבטן

מתוקים

עוגת בננה

מה עושים עם בננות בשלות? מלא דברים! עוגת בננה היא אחד מבין מיליון האופציות לתמורה טובה לבננות בשלות.

גלילה לראש העמוד